​Orașul din județul Satu Mare, campion național la intenția de emigrare. Sărăcia și lipsa de perspectivă


Banca Mondială a făcut harta intențiilor de emigrare, luând în calcul 41 de orașe. La nivelul datelor agregate, 11% dintre oamenii care locuiesc în Tășnad ar pleca din localitatea de domiciliu pentru minim doi ani, iar dintre aceștia, aproape jumătate ar părăsi România.

După Isaccea (județul Tulcea), Tășnad (Satu Mare) este orașul cu ponderea cea mai ridicată a celor care ar emigra în străinătate. Din cei puțin peste 9000 de locuitori, circa 750 ar emigra în afară, 1500 ar pleca în altă localitate din țară, iar 800 s-ar ”roti” în județ. Trebuie spus că intenția de emigrare în zona urbană este mai redusă ca intensitate decât în zonele rurale, unde sărăcia este mai ridicată.

Intenția de emigrare atinge cel mai ridicat nivel în rândul tinerilor de 16-24 de ani, dar și în rândul adulților tineri de 25- 34 de ani. De fapt, intenția de a pleca în viitor în altă țară este invers proporțională cu vârsta, cei vârstnici fiind mai departe de gândul plecării.

Pentru două treimi din cei care intenționează să emigreze, plecarea nu va fi definitivă și își doresc să se întoarcă în România, după o perioadă petrecută în altă țară, fie la muncă, fie la studii. Cei cu nivel scăzut de educație și venituri mici sunt cei care urmăresc în principal să muncească în străinătate.Fii primul care comentează! despre "​Orașul din județul Satu Mare, campion național la intenția de emigrare. Sărăcia și lipsa de perspectivă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre diaspora, emigrare, Primăria Tășnad
Guvernul închide robinetul cu bani pentru ștrandul Tășnad. Cu toate că există toate documentele necesare

Închide