1 Octombrie, data limită pentru Kaufland. La ce schimbări se pot aștepta clienții

Kaufland a anunțat că, începând cu data de 1 octombrie, pungile de plastic vor fi înlocuite cu cele biodegradabile compostabile. Clienții vor plăti 0,10 lei pentru fiecare pungă. Grupul speră ca prin această măsură să limiteze consumul excesiv al pungilor de unică folosință. 

“Mai mult, pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe și de la raionul de produse congelate vrac vor avea prețul de 0,10 lei/buc. Aceasta reprezintă o invitație deschisă către tine de a limita consumul excesiv al tuturor pungilor de unică folosință”, spun cei de la Kaufland.

Grupul Schwarz, care prin diviziile comerciale Kaufland și Lidl au anunțat deja mai multe măsuri care fac parte din strategia REset Plastic, care cuprinde cinci domenii de acțiune: reducerea cantității de plastic din ambalaje, regândirea designului acestora, reciclarea și eliminarea completă a plasticului, precum și inovare și educare în acest domeniu.

Clienții magazinului vor avea parte și de o altă surpriză. La raionul de fructe și legume vor putea achiziționa săculeții reutilizabili.

“Renunță în mod conștient la punga de plastic pentru legume și fructe! Ca alternativă prietenoasă cu mediul, noi îți vom oferi în curând săculețul reutilizabil. Odată cumpărat, îl vei putea folosi în mod repetat. Bineînțeles, greutatea suplimentară a săculețului reutilizabil va fi scăzută la cântar. Astfel, vei putea contribui fără efort la evitarea plasticului”, este apelul lansat de cei de la Kaufland România.

Printre schimbările anunțate de companie sunt incluse și dispariția de pe rafturi a produselor de unică folosință din plastic, dar și noi ambalaje ecologice pentru produsele marca Kaufland.

3 Comments on "1 Octombrie, data limită pentru Kaufland. La ce schimbări se pot aștepta clienții"

  1. Dar la pungile de la caserie nu renunță. Deci PUNGA tot rămâne.

    View Comment
  2. Cu alea se fac bani buni. Oricum asta e praf in ochi, nu intereseaza pe nimeni sa recicleze cu adevarat.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kaufland
FOTO. Sperietură pentru clienții unui magazin. Șarpele se plimba peste cutiile cu roșii

Închide