10 millió euró a Károlyi kastély fejlesztésére

Az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) révén, 150000 eurós támogatást kap a nagykárolyi önkormányzat annak érdekében, hogy elkészítse a teljes műszaki dokumentációját annak a projektnek, mely a város ékességét, a Károlyi-kastélyt és a hozzá tartozó melléképületeket és a park további fejlesztését célozza.

„A kulturális örökség és az idegenforgalom integrált és fenntartható fejlesztése a Károlyi-kastély komplexumban és a dendrológiai parkban” elnevezésű projekt összértéke 10 millió euró, melyből a nagykárolyi önkormányzat önrésze 2 százalék. Az elkészített projektet, a Regionális Operatív Program 2021-2027-es finanszírozási ciklusára nyújtják be a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal illetékesei.

„Meggyőződésem, hogy ezzel a projekttel befejezettnek tekinthető majd a Károlyi-kastély és a hozzá tartozó park megújulását célzó beruházásunk. Igyekszünk egy nagyon szép projektet elkészíteni, amely által végre fukciót kap a Víztorony, valamint a két cselédház is. Folytatjuk a park szépítését is. Azt tervezzük, hogy az összeg egy jelentős részéből a kastély további felújítási munkálatait végezzük el, a pincétől, egészen a második emeletig. Ugyanakkor szeretnénk korszerűsíteni és bővíteni a kastélyban található múzeumot is”- nyilatkozta a tervezettel kapcsolatban, Kovács Jenő polgármester.

A Károlyi-kastély a megye egyik leglátogatottabb látványosságának számít, a pandémia előtti időszakban rekordokat döntött a látogatók száma, hiszen több tízezer turista tekintette meg évente.

„A mi kastélyunk egy igazi ékszerdoboz, kötelességünk, hogy megóvjuk az utókor számára is. Külön öröm számomra, hogy úgy tűnik, végre lesz pénzünk arra is, hogy a városunk másik jelképének számító épület, a Víztorony is megújuljon és a cselédházak is használatba kerüljenek. Képzeljék csak el, milyen szép lesz a városközpont, ha sikerül ráköltenünk a kastélyra, a parkra és a melléképületeire ezt a tízmillió eurós, uniós pénzt. Egy ilyen átfogó beruházás még inkább városunkba csalogathatja a turistákat”- emelte ki a polgármester.Fii primul care comentează! despre "10 millió euró a Károlyi kastély fejlesztésére"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Nagykároly
Útlezárás Nagykárolyban

Închide