112 mai performant în Satu Mare. Sediu ultramodern. Fără redirecționări și timp pierdut


Consiliul Județean Satu Mare lucrează la un proiect privind integrarea tuturor serviciilor de urgență în același sediu, pentru un răspuns mai eficient în caz de urgență. Mai exact, nu veți mai fi transferat de la Ambulanță la Poliție sau Pompieri.

Viitorul sediu se va amenaja în actualul sediu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare. Mai exact, se va construi un etaj superior.

”Intervențiile în situații de urgență trebuie să fie precise, coordonate și cât se poate de prompte. Asigurarea acestor calități înseamnă în primul rând comunicare și comandă centralizată a diferitelor arii de specialitate (pompieri, SMURD, salvare, salvări speciale, pompieri civili). În momentul de fată centrul de comandă și dispecerat al ISU Satu Mare își desfășoară activitatea într-un spațiu neadecvat, restrâns. Investiția propusă prin prezentul proiect transfrontalier prevede o dezvoltare infrastructurală de supraetajare a clădirii garajului actual al ISU și realizarea și dotarea în spațiul nou a unui centru de comandă și dispecerat integrat ce va putea asigurarea funcțiunile de coordonare, în condiții optime”, se prevede în proiectul Consiliului Județean.

În vederea atingerii obiectivelor proiectului a fost definit un buget de 1.246.135,2 euro (inclusiv TVA), din care 0 lei valoare neeligibilă. Bugetul aferent Județului Satu Mare este de 9.875 euro, iar contribuția proprie a Județului Satu Mare este de 2% din bugetul proiectului, adică 197,5 euro. Finanțarea, conform regulilor din ghidul solicitantului, este de 98% din cheltuielile eligibile.1 Comment on "112 mai performant în Satu Mare. Sediu ultramodern. Fără redirecționări și timp pierdut"

  1. Eu nu inteleg nimic!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
FOTO. Bacul de pe Someș a fost repus în funcțiune. A plătit ANAF-ul și a cumpărat casă de marcat

Închide