1259 tanintézményben online zajlik az oktatás


Országszerte 1259 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott hétfőn a tanügyminisztérium.

A megyei tanfelügyelőségek által hétfő délig közölt adatok értelmében az ország 10.790 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5607-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 1259 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 313 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 946 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.
A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.Fii primul care comentează! despre "1259 tanintézményben online zajlik az oktatás"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Csak a koronavírusos betegeknek marad nyitva a Nagykárolyi Városi Kórház

Închide