1500 lejes bértámogatást kapnak a munkába korán visszatérő szülők

Sürgősségi kormányrendeletet fogadott el szerdai ülésén a kabinet, amelynek értelmében 1500 lejre nő a gyermeknevelési szabadságon levő szülők munkába való visszatérését ösztönző bértámogatás azok esetében, akik még a gyermek féléves kora előtt visszamennek dolgozni.

Eddig 650 lej volt a munkahelyi visszailleszkedési pótlék összege a gyesen lévő szülők számára. Ezt az összeget továbbra is kapni fogják azok a gyermeknevelési szabadságon lévő szülők, akik a gyermek 6 hónapos kora után, de még kétéves kora előtt mennek vissza dolgozni.

Ha a szülő a fogyatékkal élő gyermek nevelésére biztosított szabadságáról megy vissza dolgozni a gyermek 3 és 7 éves kora között, 650 lejes munkahelyi visszailleszkedési támogatást kap. A jogszabály azt is előírja, hogy a gyermeknevelési támogatás kiszámításakor azt az időszakot is figyelembe veszik, amikor a szülő kényszerszabadságon volt.

A munkahelyi visszailleszkedési támogatásban akkor is részesül a szülő, ha visszamegy korábbi munkahelyére dolgozni, mielőtt a gyermek betöltené a 6 hónapot, de utána önhibáján kívül elveszíti a munkahelyét, és más állásba veszik fel.A hírt a munkaügyi miniszter jelentette be a kormányülést követően.

Raluca Turcan elmondta, ha a gyermeknevelési szabadságon lévő szülő a gyermek 6 hónapos kora előtt visszatér munkahelyére, 1500 lejes ösztönző támogatást kap. Fogyatékkal élő gyermek esetében ez az életkor 2, illetve 3 év.


Fii primul care comentează! despre "1500 lejes bértámogatást kapnak a munkába korán visszatérő szülők"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre munká
Kétszer annyi pénzt, 1500 lejt kapnak a munkába korábban visszatérő kismamák

Închide