Cât se plătea într-un județ din nordul țării pentru ca să îți iei sala. Zeci de candidați pentru permise, trimiși în judecată, alături de un comisar șef

Un comisar şef de poliţie, care la data faptelor era şeful Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul Serviciului de Permise Suceava, un instructor auto, două persoane fizice fără calitate specială şi alți 75 de candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, au fost trimişi în judecată pentru fraudarea examenului, în schimbul unor sume de bani, în cadrul celui de-al nouălea dosar care ajunge în instanţă în urma anchetelor deschise în acest caz la Suceava în ultimii cinci ani, titrează Digi24.
Procurori ai Serviciului teritorial Suceava al DNA au finalizat al nouălea dosar privind fapte de corupţie legate de eliberarea permiselor de conducere de către Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Suceava, informează DNA.
În acest dosar au fost trimişi în judecată 79 de inculpaţi, iar 18 inculpaţi au solicitat încheierea unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, între care un ofiţer de poliţie al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.), intermediari şi candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obţinere a permisului de conducător auto, în cursul anului 2020.
Acest dosar a fost disjuns având în vedere dimensiunea infracţională şi numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, începând cu luna ianuarie a anului 2020, în calitate de comisar şef şi coordonator al Compartimentului examinări permise de conducere, inculpatul Radu Obreja, împreună cu alţi poliţişti din cadrul aceluiaşi compartiment, ar fi constituit un grup infracţional organizat, din care ar fi făcut parte şi instructori auto şi administratori de şcoli de şoferi, precum şi persoane fără o calitate specială.
Demersul viza fraudarea, printr-o acţiune concertată, în schimbul unor sume de bani primite ca mită, examenele teoretice pentru obţinerea permisului de conducere.
Sumele cerute pentru comunicarea răspunsurilor corecte la proba teoretică erau cuprinse între 200 de euro şi 5.500 de euro.
