A falopás mostantól minden esetben bűncselekménynek számít

Elfogadta a parlament az új erdészeti törvényt – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium. A jogszabály többek között előírja, hogy: a falopás minden esetben bűncselekménynek minősül, az okozott kár mértékétől függetlenül; a hatóságok elkobozhatják az illegálisan kivágott fákat szállító járműveket; tilos a tarvágás a természetvédelmi területeken; kötelezőek lesznek a kísérő okmányok a fűrészpor, biomassza, fakéreg és fahulladék szállítása esetén; több mint 30 százalékkal nő a 30 hektáron aluli erdőterületek őrzésére szánt összeg. A törvény egyik kezdeményezője, Costel Alexe környezetvédelmi miniszter szerint az erdészeti törvény eddig “engedékeny” volt a bűnözőkkel, ezután azonban “senki nem áll le velük tárgyalni”.

“Örülök, hogy a törvényhozók megértették, hogy az erdők védelme minden politikai érdeknél és számításnál előbbre való” – idézi a közlemény a tárcavezetőt. A törvényt még ki kell hirdetnie az államelnöknek, csak ezt követően lép érvénybe.Fii primul care comentează! despre "A falopás mostantól minden esetben bűncselekménynek számít"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.