Acuzat de mituirea unui primar, patronul Unicarm, Vasile Lucuț, a câștigat împotriva DNA-ului


Tribunalul Bihor a dat, miercuri, achitări pe linie în dosarul Unicarm. Dosar în care fostul primar al municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, a fost acuzat că a luat șpagă de la patronul Unicarm, care a ridicat ilegal un magazin în centrul oraşului. Şi patronul Unicarm, Vasile Lucuţ, a fost achitat, pentru infracţiuni precum dare de mită şi complicitate.

Achitare pe linie

Potrivit decizie pe scurt a Tribunalului Bihor, Domocoş a fost achitat miercuri pentru toate acuzaţiile care i se aduc în acest dosar, respectiv pentru 8 infracţiuni de conflict de interese, în formă continuată, “fapta fiind dezincriminată”, pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu constatându-se ori că faptele imputate nu există ori că nu sunt prevăzute de legea penală.

Şi patronul Unicarm, Vasile Lucuţ, a fost achitat, pentru infracţiuni precum dare de mită şi complicitate, iar compania a fost şi ea achitată pentru aceleaşi fapte, informează BIHOREANUL.

De la ce a pornit totul

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea i-au trimis în judecată, în martie 2015, în stare de libertate, pe patronul Unicarm Satu Mare, Vasile Lucuţ şi pe fostul primar al oraşului Beiuş, Adrian Domocoş.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 14.10.2010 – 26.04.2012, Adrian Domocoş, în calitate de primar al municipiului Beiuş, ar fi pretins şi ar fi primit suma totală de 59.000 lei de la Vasile Lucuţ, pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să elibereze în mod ilegal o autorizaţie de construire, având ca obiect construirea unui magazin universal în municipiul Beiuş, să confere un regim preferenţial în soluţionarea cererilor ulterioare şi să susţină interesele societăţii comerciale susmenţionate.

”(…) Deşi cunoşteau faptul că societatea comercială S.C. Unicarm S.R.L. nu deţinea autorizaţie de construire pentru magazinul situat în municipiul Beiuş, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu, nu au luat măsurile necesare pentru sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate decât, după ce Primăria Beiuş a fost somată în acest sens de către Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bihor.

După această somaţie, la data de 12 noiembrie 2010, inculpaţii au emis ilegal autorizaţia de construire având ca obiect construirea imobilului susmenţionat, deşi nu exista acordul de mediu şi acordul proprietarilor vecini afectaţi, cauzând o vătămare a intereselor legale unei persoane fizice şi obţinând un avantaj pentru societatea comercială S.C. Unicarm S.R.L., constând în posibilitatea de a continua nestingherit edificarea construcţiei”, se arată într-un comunicat remis presei de DNA, în anul 2015.1 Comment on "Acuzat de mituirea unui primar, patronul Unicarm, Vasile Lucuț, a câștigat împotriva DNA-ului"

 1. MIHAIL STELIANDUPA | octombrie 24, 2019 at 17:04 |

  DUPA REDUGERA TVA LA5%PENTRU ALIMENTE UNICARMUL A MARIT PRETUL LA ALIMENTE PESTE MASURA.NE INTREBAM CE ROST A AVUT REDUCEREA TVA
  SIGUR UN PROFIT MAI MARE SI SPOLIEREA POPULATIEI DE BANI.CUM SE FACE O MARIRE DE SALARII SAU PENSII CUM SE RIDICA SI PRETURILE.NU AVEM REGLEMENTARI JURIDICE PENTRU STOPAREA SPECULEI?
  ANPC STA DEGEABA.POATE PRIMESTE ALIMENTE GRATIS
  SI NU VEDE PRETURILE?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Națională Anticorupție, Unicarm
FOTO. Donație a patronului Unicarm pentru secția de neurologie. Pacienții vor fi tratați cu aparate moderne

Închide