Adrian Albu: “Împreună vom dezvolta Satu Mare”

Candidatul PNL la Primăria municipiului Satu Mare, Adrian Albu, se lasă inspirat de modelele de succes ale altor primari liberali, care au reușit în mandatele lor să dezvolte municipiile reședință de județ. După modelele oferite de Emil Boc la Cluj și Ilie Bolojan la Oradea, Adrian Albu își propune să reorganizeze administrația locală, dar și să facă investiții care să transforme Satu Mare într-un oraș cu adevărat occidental.

Iată care sunt principalele obiective pe care le propune candidatul PNL, Adrian Albu:

1.Reorganizarea

Serviciile publice vor fi în slujba cetățenilor. Îmi doresc reorganizarea primăriei pe modelul Oradiei prin introducerea digitalizării și transparentizării interfeței cu publicul cât și prin implicarea cetățenilor în luarea deciziilor – bugetare participativă

2.Infrastructură

Continuarea proiectelor până la reabilitarea integrală a străzilor din Satu Mare. Crearea de parking-uri supraterane și pasajelor pentru pietoni în intersecțiile supraaglomerate. Finalizarea podului peste Someș și a centurii de ocolire a orașului. Sistem de semaforizare inteligent al traficului.

3.Dezvoltarea economică

Încurajarea prin Business Networking a investițiilor private și publice care vor contribui la creșterea bugetului propriu al primăriei. Participarea la târguri internaționale și realizarea unui centru de educație și inovare antreprenorială.

4.Satu Mare, oraș verde

Crearea de platforme inteligente îngropate de colectare selectivă a gunoiului care vor duce la dispariția ghenelor de gunoi. Extinderea și modernizarea parcurilor prin consultarea directă a cetățenilor din zonă. Regenerarea urbană a cartierelor de blocuri.

5. Educație

Investiții din fonduri europene, pe modelul din Cluj Napoca, pentru reabilitarea unităților de învățământ din oraș. Implementarea programelor de învățământ dual și burse pentru elevi.  Acces la educație digitală pentru toți copiii (calculatoare, tablete, conexiune la internet).

6. Sănătate

Vom soluționa situația cabinetelor școlare și vom înființa cabinete medicale dentare în școli. Îmi doresc lărgirea programului ANL de construcții de locuințe pentru medicii specialiști veniți din centrele universitare.

7.Sport și cultură

Orașul are nevoie de o sală polivalentă de aproximativ 2500 de locuri, realizabilă prin programul CNI. De asemenea, voi realiza construcția unui bazin acoperit semi-olimpic de dimensiuni 25×12,5m.  Promovarea instituțiilor de cultură (teatru, filarmonică, muzee) și organizarea de noi evenimente.

8.Social

Construirea de locuințe ANL pentru tineri. Realizarea unui nou cămin de bătrâni. Asistență medicală gratuită pentru copii prin cabinetele medicale școlare și cele stomatologice. Investiții rezidențiale în parteneriat public-privat pe terenuri ale municipiului.

9. Reabilitarea zonei centrale

Continuarea proiectelor de reabilitare a clădirilor din centrul vechi și centrul nou. Program de extindere cu aliniamente de arbori și arbuști, zone verzi și floricole, pergole și ghivece urbane amplasate pe străzile principale. Artă stradală care să valorifice creativitatea artiștilor locali, elevilor și studenților de arte plastice.

10. Spații publice atractive 

Concept integrat de crearea unor zone de petrecere a timpului liber adresate tinerilor și populației active. Amenajarea unei zone de promenadă, cu terase și spații pentru evenimente, pe malul Someșului.2 Comments on "Adrian Albu: “Împreună vom dezvolta Satu Mare”"

  1. Asta nui ala care parcheaza unde vrea si se cearta cu lumea ca vezi doamne el e om politic

    View Comment
  2. Asta-i ăla pe ca îl interesează doar confortul propriu ai al celor din gasca lui ; cd S făcut din pozițiile pe care le-a avut de-a lungul timpului in afara de a ne da flit ?
    Mai vrea voturi ???

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Albu, alegeri locale 2020
Școlile în care se amenajează secții de votare își suspendă activitatea. Cursurile, în online

Închide