Aeroportul Satu Mare, codaș la nivel național. Urmează, totuși, noi curse aeriene

Aeroportul Internațional Satu Mare se află la coada clasamentului național când vine vorba despre pasagerii care s-au îmbarcat. Cu toate că în ultimul an numărul pasagerilor a înregistrat o creștere evidentă, grație introducerii cursei aeriene Satu Mare – Luton, operată de compania de low-cost Wizzair,

Dincolo de aeroporturile mari de la Otopeni, Cluj, Iași și Timișoara, Aeroportul Bacău a avut în 2016 un număr de 400.000 de pasageri, Sibiu – 364.000, iar la Craiova 222.000. Târgu Mureş a continuat să scadă până la 150.000 de călători, din cauza stării pistei o parte din curse mutându-se în noiembrie la Cluj Napoca.

Pe ultimele locuri se situează Suceava, care a avut 56.000 de călători, urmată de Constanţa, Oradea şi Satu Mare, cu câteva zeci de mii fiecare. Asta în timp ce aeroportul din Baia Mare a fost închis pentru modernizare, iar la Arad şi Tulcea au aterizat doar curse ocazionale.

Wizzair a adus un mare plus

Compania maghiară de low-cost Wizzair a reușit să salveze, pur și simplu, Aeroportul Internațional Satu Mare. Și asta pentru că numărul pasagerilor s-a TRIPLAT odată cu primele curse operate de Wizzari de la Satu Mare spre Londra, și retur.

Până la momentul primei curse Wizzair, pe Aeroportul Satu Mare se înregistra un număr de circa 80 de pasageri. Singurul operator aerian a fost TAROM. Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Județean, media pasagerilor pentru cursa Taron dinspre Satu Mare înspre București a fost de circa 40 de persoane. Returul a însemnat tot aproximativ 40 de persoane.

Dacă luăm în calcul faptul că Wizzair a adus într-o singură zi peste 200 de persoane, statistica vorbește de la sine. Având în vedere aceste realități, Consiliul Județean Satu Mare deja lucrează la suplimentarea curselor aeriene și spre alte destinații din Uniunea Europeană.

Și există situația similară din Suceava. Acolo, operatorul a început tot cu două curse, dar datorită creșterii solicitărilor, astăzi, Wizz Air are patru curse de pe aeroportul din Moldova.

Wizz Air este una dintre cele mai cunoscute companii Low Cost. Este un operator maghiar care s-a specializat pe curse europene. Din 2016, flota Wizz Air se bazează doar pe avioane de tip Airbus, compania plasând cea mai mare comandă din modelul A321 Neo, care urmează să fie livrate începând cu 2019. Wizz Air preferă să opereze de pe aeroporturile mai mici, evitând astfel costurile ridicate.

Consiliul Județean vrea și cursă spre Germania

Pe lângă o nouă posibilă cursă a celor de la Wizzair, și Tarom a crescut traficul pe Aeroportul Satu Mare.

”După discuțiile purtate de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare și Aeroportului Satu Mare cu reprezentanții Companiei TAROM, s-a decis să se opereze cu încă cinci curse cu înnoptare pe Aeroportul Satu Mare. Acum se fac demersuri pentru înfiinţarea unei linii aeriene care să lege Satu Mare de Germania”, a declarat Pataki Csaba.

1 Comment on "Aeroportul Satu Mare, codaș la nivel național. Urmează, totuși, noi curse aeriene"

  1. Să nu uităm, totuși, că anul trecut și la aeroportul sătmărean s-au făcut lucrări importante atât la calea de rulare cât și la pistă, s-a modernizat sistemul de balizaj și s-a lucrat la clădirea aeroportului, lucrările durând peste o jumătate de an, timp în care zborurile au fost oprite!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Wizz Air
Cifre impresionante pentru Wizzair la Satu Mare! Posibilă CURSĂ și spre ITALIA

Închide