Aeroportul Satu Mare. Țările spre care există șansa unor noi curse aeriene

Consilierul județean Adrian Ștef, fost președinte al Consiliului Județean Satu Mare, a făcut noi dezvăluiri privind modul în care se va alege următoarea cursă aerienă de la Satu Mare, precum și țările care sunt luate în calcul.

”De obicei, destinatiile sunt convenite de către aeroport împreună cu operatorul de zbor după ce se întocmesc niște analize de trafic. Destinatiile care le-am văzut în aceste analize sunt în țări ca: Anglia, Franța, Italia, Germania, Spania”, a spus Adrian Ștef. 

Conform aceleiași surse, decizia finală va fi condiționată de o serie de aspecte, precum existența unei aeronave disponibile.

”Decizia finală este condiționată și de către existența unei aeronave disponibile (operatorul de zbor achiziționează în fiecare an aeronave noi) sau disponibilizate (se renunță la o destinație care a fost operată în trecut și astfel se poate reloca o aeronavă de pe o altă destinație)”, a mai spus Adrian Ștef. 


 

Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, actualmente consilier județean din partea ALDE, a făcut o serie de declarații prin care susține că Wizz Air va introduce o nouă destinație de pe Aeroportul Satu Mare: Paris.

”Știu că pentru octombrie Wizz Air mai pregătește pornirea unei destinații de pe Satu Mare si creșterea frecvențelor pe săptămână pentru cursa de Londra. (vor fi mai multe zile de operare pe săptămână). În urma analizelor de trafic făcute de Aeroportul Satu Mare și coroborate cu cele ale Wizz Air-ului sunt șanse mari ca următoarea destinație să fie Paris”, a spus Adrian Ștef.

Adrian-Stef consiliul judetean satu mare

De altfel, în 2017 WIZZ a anunțat deja inițierea a 15 rute noi din România către 9 țări. Anul acesta Wizz Air va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate de zbor ultraeficiente Airbus A321 cu 230 de locuri, și va ajunge la 750 de angajați. Rețeaua de zbor WIZZ din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între București și Cluj-Napoca.

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, a declarat: “2016 a fost un an excepțional pentru Wizz Air. Ne-am menținut poziția solidă de lider și cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, și, în același timp, excelența noastră în servicii și siguranță a fost recunoscută prin distincții globale remarcabile. Modelul nostru eficient, ultra low-cost, ne va permite să ne continuăm creșterea importantă și să extindem constant rețeaua pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pasagerilor. Vom continua să oferim cele mai mici tarife posibil împreună cu o experiență desăvârșită, pentru a le asigura plusvaloare tuturor clienților noștri.”

Fii primul care comentează! despre "Aeroportul Satu Mare. Țările spre care există șansa unor noi curse aeriene"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Demers oficial. Stadionul Olimpia se va numi ”Daniel Prodan”

Închide