Aglomerație la vama Petea. Cât au de așteptat șoferii care vor să iasă din țară

Este aglomerație la vama Petea. Șoferii de autoturisme au de așteptat peste 80 de minute pentru a putea ieși din țară. Vama Petea a fost și de Sărbători unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei.

Aglomerație vineri dimineață la vama Petea. Potrivit aplicației Poliției de Frontieră, șoferii de automobile au de așteptat 80 de minute pentru a putea ieși din țară. Valorile de trafic au crescut și pe sensul de intrare în țară, unde media timpilor de așteptare este de 30 de minute.

Pentru șoferii de camioane, timpii de așteptare nu s-au schimbat și ajung până la 29 de minute, mai arată aplicația Poliției de Frontieră.

Mulți dintre sătmărenii care au venit acasă de sărbători se întorc în străinătate.

La nivel național, în perioada 21 decembrie 2018-02 ianuarie 2019, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.000.000 de persoane, din care 1.070.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 930.000 pe sensul de intrare în ţară, si 466.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 13 % faţă de acelasi interval de timp, dintr-o perioadă normală.

Poliția de frontieră se așteaptă în continuare la un trafic ridicat și a recomandat șoferilor să folosească toate punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară.

“Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontierele din vestul tarii, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la frontiera româno-ungară unde sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54de benzi de control pe sens,” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Citește și:

Vama Petea, poartă spre România pentru mașinile furate din străinătate

Infractor periculos, prins de polițiștii de la Petea

UDMR acuză guvernul Dăncilă: Întreține aglomerația de la Petea și UrziceniFii primul care comentează! despre "Aglomerație la vama Petea. Cât au de așteptat șoferii care vor să iasă din țară"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.