Aici sunt banii publici! ”Modernizarea” drumurilor județene, direct cu GROPI (FOTO&VIDEO)

Drumul Județean 108 M Tăşnad – Santău – Pir se asfaltează direct cu ”gropi”. Nu e nicio glumă, spun specialiștii din cadrul Consiliului Județean. Primul care a tras semnalul de alarmă a fost consilierul județean Adrian Cozma.

”La acel drum care face legătura între Tășnad – Santău și Pir am văzut că lucrările înaintează, însă ceea ce nu mi se pare normal este că după ce a fost turnat primul strat de asfalt, fundația cum ar veni, sunt o grămadă de peticiri și gropi. Deci, calitatea lasă prodund de dorit. Nu putem să nu observăm acest lucru. Constructorul poate că se va apăra, spunând că este primul strat și că mai urmează alte straturi. Dar nimeni nu mă poate convinge că și la un drum, la fel ca și la o casă, o construcție care nu are o fundație rezistentă poate ulterior să fie rezistent în timp”, a spus Adrian Cozma.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Rus, a recunoscut situația și susține că firma care execută lucrările – ARL Cluj – lucrează la reabilitarea situației.

”În ce privește execuția lucrărilor, a fost și comisia și a făcut proces verbal pentru acele pete, au fost semnalate încă din toamnă, înainte de a se sista lucrările. Constructorul este ARL. Din câte știu, comisia are proces verbal pentru acele petice, unde stabilizarea nu a fost foarte bine făcută. Au și făcut frezări și au scos o parte din peticele respective”, a spus Ionuț Rus.

Mai mult, directorul executiv al Direcției Tehnice din Consiliul Județean, Ioan Șereș, susține că firmei nu i s-au plătit peste o jumătate de milion de lei din această cauză.

”La ultima recepție parțială de lucrări efectuată pentru decontări au fost diminuate situațiile de lucrări cu 600.000 de lei. Punem accent pe calitate, prin dirigintele de șantier, și nu acceptă la plată tot ce depune ofertantul. Pot dovedi cu documente că i-am respins 600.000 de lei la lucrări executate luna trecută”, a spus Ioan Șereș.

 

Fii primul care comentează! despre "Aici sunt banii publici! ”Modernizarea” drumurilor județene, direct cu GROPI (FOTO&VIDEO)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
DECIZIE. Tricolorul a reapărut pe Palatul Administrativ Satu Mare (FOTO)

Închide