Alertă în județ. Consumul de droguri, principala infracțiune. Autoritățile se acuză reciproc

Consumul de droguri este principala infracțiune stradală în acest moment. Fenomenul a fost recunoscut public de reprezentanții Poliției în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare. Autoritățile județene le cer primarilor să ia măsuri urgente pentru combaterea fenomenului, care ia amploare de la o zi la alta. În schimb, primarii susțin că nu au fonduri și arată cu degetul spre autoritățile județene și locale. 

Semnalul de alarmă, tras de la Tășnad

Ședința ATOP a avut loc la Tășnad. În ceea ce privește infracționalitățile stradale, șeful Poliției Tășnad a declarat că principala problematică o reprezintă, în acest moment, infracțiunile de deținere și consum de substanțe interzise, înregistrate în special în rândul tinerilor.

“În 2018 în Tășnad au fost derulate două campanii anti-drog, dar cu toate acestea, în ultima perioadă am înregistrat 5 infracțiuni în flagrant”, a afirmat șeful Poliției Tășnad.

Prefectura arată cu degetul spre primari

Referitor la această problematică, subprefectul Altfatter Tamás, le-a sugerat autorităților locale să organizeze întâlniri cu părinții elevilor din fiecare școală, pentru a li se atrage atenția asupra acestor practici și asupra efectelor nocive pe care le au substanțele halucinogene, în încercarea de a găsi astfel soluții pentru limitarea acestui fenomen, care este în creștere de la un an la altul.

“Există posibilitatea ca doar cu 10 lei, tinerii să își poată cumpăra un anumit drog care are efecte nocive foarte mari. La școli profesionale și la licee este imperios necesară montarea de camere de supraveghere. Vorbim de ani de zile despre acest aspect, însă nu toți primarii au înțeles nevoia stringentă a acestei măsuri. Unii edili spun în continuare că nu au sursă de finanțare, aspect total neadevărat”, a concluzionat subprefectul județului.

La rândul său, Sorin Stan, șeful Inspectoratului Poliției Județene, a afirmat că montarea sistemelor de pază trebuie să devină o prioritate pentru primari, până la începerea următorului an școlar.

1 Comment on "Alertă în județ. Consumul de droguri, principala infracțiune. Autoritățile se acuză reciproc"

  1. Eu doar atâta aș dori să spun că tinerii sunt abordați de persoane dubioase ziua în amiaza mare la intrare la Colegiile Kölcsey și Hám János. Poliția e la doi pași. Adevărul este că autoritățile sunt de mult depășite de fenomen, e greu să-i urmărești. Dar ar merita analizat efectul barurilor cu păcănele din apropiere. Nu prea ar fi voie să funcționeze prin zonă astfel de bombe. Sau așa ne pregătim tineretul pentru viitor? Sper că nu.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ATOP, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, drogat, droguri, Inspectoratul de Poliție Județean, Tășnad
MĂRTURII. Mame bătute de copii pentru banii de droguri. Le vând totul din casă

Închide