Amatorism total! Nu mai există hârtie pentru tipărirea cărților de identitate în județul Satu Mare


Amatorism total! Autoritățile centrale au fost prinse pe picior greșit, iar stocul de hârtie specială care stă la baza emiterii cărților de identitate este aproape epuizat. Mai mult, procedura de achiziție a noului stoc pe anul în curs este întârziată, potrivit informațiilor PresaSM! Rezultatul: emiterea cărților de identitate a fost pusă pe pauză!

Ceea ce înseamnă că până la finalizarea procedurilor de achiziție, care vor avea loc cel mai devreme în februarie 2021, nu se vor putea emite cărți de identitate decât în cazurile speciale. Și asta pentru că stocurile de hârtie sunt extrem de reduse cantitativ.

Autoritățile centrale au remis o adresă prin care le solicită autorităților județene să le transmită cetățenilor că actele de identitate vor fi tipărite în termenul legal de 30 de zile, care este sinonimă cu perioada maximă în care se poate remite actul de identitate. În traducere directă: să tragă de timp cât pot!

Directorul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor (DGEP) a județului Satu Mare, Johanna Riedl Kovacs, a confirmat situația – la solicitarea PresaSM – că a primit o astfel de adresă din partea structurilor centrale: ”Nu este destul material pe stoc, este vorba despre o hârtie specială. Se vor asigura doar urgențele. Am înțeles că în luna februarie se vor finaliza procedurile de achiziție”.

În prezent, timpul de eliberare a unui act de identitate este de trei zile în regim de urgență, respectiv între șapte și zece zile în mod normal. În medie, la nivelul județului Satu Mare își schimbă actul de identitate între 150 și 200 de persoane în fiecare zi, potrivit informațiilor PresaSM.

Aceste persoane își vor putea depune cererea privind eliberarea unui nou act de identitate, dar aceasta nu va putea fi onorată!

O altă gafă a autorităților centrale o reprezintă faptul că adresa în cauză a fost transmisă astăzi, 14 ianuarie 2021, cu aplicare din 12 ianuarie 2021. Cu alte cuvinte, autoritățile județene trebuie să dea timpul înapoi pentru a o aplica cu două zile mai devreme.Fii primul care comentează! despre "Amatorism total! Nu mai există hârtie pentru tipărirea cărților de identitate în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carte de identitate
Se schimbă buletinele. Cum vor arăta noile cărți de identitate

Închide