Amendă RECORD pentru munca la NEGRU în Satu Mare! Ce a făcut un PATRON

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare au efectuat 14 controale la punctele de lucru şi sediile unor angajatori din acest domeniu, angajatori având la data controlului 806 salariaţi, din care 107 femei. Au fost constatate 13 deficienţe în domeniul stabilirii relaţiilor de muncă, inspectorii de muncă, dispunând 13 măsuri pentru înlăturarea sau remedierea acestora.

A fost depistat un angajator folosind munca nedeclarată (la negru), acesta fiind sancţionat cu amenda de 10.000 lei. Pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale (avertismente).

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 14 angajatori. Cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate 19 deficienţe. Cele mai frecvente deficienţe constatate în controalele efectuate sunt atât de natură organizatorice cât şi tehnice, cum ar fi neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, neacordarea de către angajatori a echipamentului de protecţie, nepurtarea de către lucrători a echipamentului de protecţie acordat de angajator, lipsa planului propriu de securitate şi sănătate care cuprinde ansamblul de măsuri de securitate şi sănătate specifice fiecărui antreprenor sau subantreprenor.

Au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale (avertismente şi amenzi în valoare totală de 4.000 lei) şi s-au dispus măsuri scrise pentru înlăturarea deficienţelor constatate.

Fii primul care comentează! despre "Amendă RECORD pentru munca la NEGRU în Satu Mare! Ce a făcut un PATRON"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi
Polițiștii și jandarmii sătmăreni au amendat ZECI de pescari. PROHIBIȚIA, până în luna IUNIE

Închide