ANALIZĂ. Kereskenyi l-a învins fără drept de apel pe Pataki în municipiul Satu Mare


PresaSM a realizat o analiză a rezultatelor peste așteptări obținute de către UDMR în județul Satu Mare și, implicit, în municipiul Satu Mare. Fapt recunoscut chiar și de către liderii formațiunii politice.

Dar analiza rezultatelor obținute de către UDMR în municipiul Satu Mare a scos la iveală o realitate de necontestat: președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR și primar al municipiului reședință de județ, Kereskenyi Gabor, este mult mai popular decât președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR și președinte al Consiliului Județean Satu Mare.

Potrivit datelor înregistrate în municipiul Satu Mare la alegerile de duminică, 27 septembrie. Kereskenyi a obținut mai multe voturi decât Pataki în TOATE cele 74 de secții din municipiul Satu Mare.

Explicațiile sunt relativ simple, la prima vedere: Kereskenyi Gabor a fost votat inclusiv de către o parte a electoratului român, spre deosebire de Pataki. Această explicație este validată de faptul Kereskenyi Gabor a luat chiar și peste UDMR Satu Mare.

Succes pe care Pataki Csaba nu a fost în stare să îl realizeze. Așadar, Kereskenyi Gabor a reușit să obțină un scor istoric, reușind să devină primul candidat care obține peste 50% din voturi la alegerile într-un singur tur în ultimii 30 de ani.

Cu toate acestea, scaunul lui Pataki Csaba de la șefia UDMR nu se clatină, fiindcă Kereskenyi Gabor nu are ambiții să conducă Organizația Județeană a UDMR.

Dar un lucru este, de asemenea, cert: organizarea net superioară a echipei de campanie a UDMR de la nivelul municipiului Satu Mare față de cea de la nivel județean. În concluzie, Kereskenyi Gabor a fost locomotiva UDMR în aceste alegeri locale.1 Comment on "ANALIZĂ. Kereskenyi l-a învins fără drept de apel pe Pataki în municipiul Satu Mare"

  1. Să nu uităm că electoratul de la oraș votează diferit față de cei de la țară. Se vede în toată România,nu doar în Satu Mare. Dacă Kereskeni candida la județ, nu cred că făcea atâtea voturi. Iar dintre ei doi clar cel serios este Pataki.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020, Kereskenyi Gabor, Pataki Csaba
Bran, despre scandalul din Sectorul 1: “Cel mai mare scandal electoral care s-a întâmplat vreodată în România ultimilor 30 de ani”

Închide