ANALIZĂ. Majoritatea ofițerilor din Poliția Satu Mare sunt fără Academie. Din sursă externă sau subofițeri


Fostul șef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Marius Gânță, (pensionat în această lună) spune din nou lcururilor pe nume.

Actualmente ocupă funcția de președinte alSindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) – filiala Satu Mare, comisarul Marius Gânță, a recunoscut că la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție majoritatea ofițerilor provind din sursă externă, ori au devenit ofițeri după ce au absolvit o facultate și au dat concurs pentru intrarea în corpul ofițerilor.

”Numărul ofițerilor care au absolvit o academie de poliție în ultimii 23 de ani este relativ mic. În fiecare an promoțiile de la Academie nu includeau și ofițeri recrutați din IPJ Satu Mare. Nu știu care să fie explicația. Probabil că nu s-au pregătit sufiecient pentru a accede în această formă de învățământ”, a spus Marius Gânță pentru PresaSM.ro.

Marius Gânță a declarat că deși mulți ofițeri nu au absolvit cursurile Academiei de Poliție, cei mai mulți au făcut față cerințelor muncii de polițist. În schimb, au fost și excepții, care s-au autoexclus.

”Sunt exemple și pro șicontra. Sunt destui colegi care au fost angajați din sursă externă. Mă rog, subofițeri care au absolvit o formă de învățământ chiar și la Academia de Poliție sau au câștigat concursul de trecere din corpul subofițerilor sau ale agenților în corpul ofițerilor și au dovedit că și-au dorit să facă treaba asta și au făcut față cu brio cerințelor meseriei de polițiști. Desigur, au fost și exemple negative, din păcate. Au existat și colegi care nu au rezistat și s-au autoexclus, practic, prin ceea ce au făcut și prin modul în care au înțeles să își facă treaba”, a mai spus Gânță pentru PresaSM.ro.Fii primul care comentează! despre "ANALIZĂ. Majoritatea ofițerilor din Poliția Satu Mare sunt fără Academie. Din sursă externă sau subofițeri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Cum spărgeau mașini doi minori în municipiul Satu Mare. Primitiv, dar eficient

Închide