ANALIZĂ. Procurorii sătmăreni au pus tunurile pe infractori

Datele statistice relevă faptul că noua generație de procurori din județul Satu Mare este pusă pe fapte mari. Cu toate că personalul este insuficient, numărul cauzelor soluționate aproape că s-a dublat. Fapt și mai important de luat în considerare, numărul dosarelor restituite de instanțele de judecată tinde spre zero.

Concret, în cursul anului 2016 numărul persoanelor trimise în judecată în anul 2016 a înregistrat o creștere de 74,25% față de anul 2015, respectiv cu 49% față de anul 2014.

”Consider că acest aspect prezintă un punct forte al acestei unități de parchet și relevă implicarea sistematică a procurorilor în activitatea de urmărire penală, precum și capacitatea profesională a acestora de a gestiona cauzele aflate în anchetă proprie”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Elena Ioana Bălaj Chendereș.

ioana chenderes marius iancu

Șeful Secției penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu, a declarat că un singur dosar a fost restituit de către judecători pe întreg parcursul anului 2016.

”La Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare nu s-a înregistrat nicio restituire. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare o singură restituire, iar la Parchetul Carei și Negrești-Oaș, de asemenea, nicio restituire. Tot un punct important este media scăzută a achitaților în instanță, este cu mult sub media pe țară”, a spus Marius Iancu.

Prim-procurorul sătmărean a declarat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare este unul dintre cele mai performante la nivel național.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare se regăsește pe locul 36 din 176, iar în clasamentul de competență de pe raza Curții de Apel Oradea se află pe primul loc raportat la dosarele soluționate de către procurori. Deci, cu tot deficitul de personal din rândul procurorilor, aceștia și-au adus o contribuție deosebită în desfășurarea activității ”, a mai declarat Elena Ioana Bălaj Chendereș

 

1 Comment on "ANALIZĂ. Procurorii sătmăreni au pus tunurile pe infractori"

  1. Povesti nemuritoare, până ăstea doi exista, nu va fi dreptate în Satu Mare

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre procurori
Fostul director economic de la Spitalul Județean și Aeroport, trimis în judecată

Închide