ANCHETĂ. Cum a încercat Poliția să curețe gheto-ul de pe Horea

Reporterii PresaSM.ro au reușit să obțină informații certe privind activitatea infracțională a grupării care practică proxenetismul și prostituția în centrul municipiului Satu Mare. Polițiștii și procurorii au reușit – în baza unor acțiuni concentrate și concertate – să îi prindă pe liderii grupării. Unii au ajuns din nou pe stradă, alții după gratii.

Proxeneții neagă, dar sunt prinși cu mâța-n sac

Din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că în cursul anului 2015 H. Gheorghe a înlesnit practicarea prostitutiei şi a obţinut foloase materiale în urma practicării prostituţiei de către persoana vătămate H.M.

Fiind audiat de polițiști și procurori, H. Gheorghe nu recunoaşte săvârşirea faptei reținută în sarcina sa, aspect combătut de conținutul convorbirilor telefonice purtate cu persoana vătămată H.M. din care rezultă, fără echivoc, că inculpatul nu numai că avea cunoştintă că persoana vătămată H.M întreținea relații sexuale contra cost cu diferite persoane pe care le racola pe raza muninicipiului Satu Mare, fiind informat mereu de către aceasta cu privire la activitătile desfăşurate şi la locurile în care mergea cu clienții.

Avertizat de prostituată

Dar era informat de către persoana vătămată cu privire la raziile organizate de către organele de poliţe pentru ca H. Gheorghe să nu fie depistat în zona din care era ridicată de către organele de poliție.

Totodată, rezultă că împreună cu persoana vătămată H.M practica prostituția şi persoana vătămată V.I şi numita Andi”, rămasă neidentificată, acestea fiind îndemnate să “Faceți un plic de bani”, activitate despre care avea cunoştintă şi B. losif, care în repetate rănduri se afla în compania lui H. Gheorghe şi care le transporta cu autoturismul pe H.M. şi V.I în locurile în care acestea racolau.

Prostituate pe bandă rulantă, prostituție în centru

Cu privire la activitatea Infracțională a lui V. Paul, din probele administrate în cursul urrnăririi penale rezultă că în cursul anului 2015 V. Paul a înlesnit practicarea prostituției şi a obtinut foloase materiale în urma practicării prostituției de către persoanele vătămate V.A. , V. R T.B.A., precum şi de către numita K.A, respectiv percepea un tarif de 10-20 de lei/client de la persoanele vătămate pentru a le pune la dispozitie, în vederea întreținerii de relatii sexuale contracost cu diferiti bărbati, o cameră a locuintei sale situată în municipiul Satu Mare.

Totodată, inculpatul V. Paul îl informa pe numitul T. A, poreclit lancu, cu privire la numărul de clienți cu care numita K.A. a întreținut relații sexuale pentru ca acesta să beneficieze la rândul său de o parte din banii câştigați de aceasta din practicarea prostituției.

Minore puse să se prostitueze

Din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că în perioada august – septembrie 2015, E. Vasile a înlesnit practicarea prostituției şi a obtinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituței de către numita T.D.A., minoră in vărstă de 16 ani.

Astfel cum rezultă din declarația minorei, inculpatul E. Vasile își trăgea foloase de pe urma practicării prostituţiei de numita T.A.M ,iar în monentul în care aceasta îşi racola clienții, el stătea în aproprierea locului de racolare, atât pentru a o proteja cât şi pentru a cunoaşte exact numărul lor.

O altă modalitate de verificare a numărului de clienți o reprezintă şi punerea la dispoziția minorei a locuinței de pe str. Horea nr.2 pentru a desfăşura relajii sexuale cu clienții racolați de aceasta sau de inculpat.

Activitatea infractională a acestuia este confirmată de conținutul convorbirilor telefonice purtate între acesta şi T.A. Astfel, K.A racola în zona centrală a municipiului şi întreținea cu aceştia relatii sexuale contracost, activitate care era supervizată de către inculpat şi se consuma fie în parcul din Libertății şi curtea imobilului nr. 2 de pe strada Horea, fie în locuința lui E. Vasile.

Grupările colaborau strâns

Din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că în cursul anului 2015 B. losif a înlesnit practicarea prostituției şi a obtinut foloase materiale în urma practicării prostituției de către persoana vătămate V. I. Fiind audiat, B. losif nu recunoaşte săvărşirea faptei retinută în sarcina sa, aspect combătut de conținutul convorbirilor telefonice purtate între H. Gheorghe şi persoana vătămată H.M din care rezultă, fără echivoc, că inculpatul avea cunoştinţă că persoana vătămată V.I întreţinea relații sexuale contra cost cu diferite persoane pe care le racola pe raza municipiului Satu Mare.

Fiind informat mereu cu privire la acest aspect prin intermediul lui H. Gheorghe, întrucât se afla frecvent în compania acestuia. Totodată, B. losif le transporta cu autoturismul pe persoanele vătămate H.M şi V.I în locurile în care acestea racolau

Condamnați la închisoare

Dacă unul dintre indivizi a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, alții au ajuns după gratii.

”Condamnă pe inculpatul H. GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism,la pedeapsa de: – 2 ani închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei. V. Paul, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, la pedeapsa de: 2 ani închisoare. B. Iosif, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, la pedeapsa de: 2 ani închisoare. E. VASILE, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, la pedeapsa de: 3 ani închisoare”, este soluția pe scurt a judecătorilor.

1 Comment on "ANCHETĂ. Cum a încercat Poliția să curețe gheto-ul de pe Horea"

 1. Badea Gheorghe | octombrie 10, 2018 at 10:21 |

  Induceți în eroare lumea!
  Ori nu ați citat bine hotărârea instanței, ori ați interpretat-o greșit!
  Doar în cazul inculpatului H Gheorghe se dispune suspendarea, pentru restul nefiind suspendată executarea!
  Publicați nr. dosar pentru confruntare.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Povestea măcelului de la Cămârzana: polițiști și martori bătuți și electrocutați

Închide