ANCHETĂ. Schemă de fraierit sute de persoane. Planul incredibil al unei sătmărence

O sătmăreancă, pe numele ei Bodea Deac Anca Adela, cu domiciliul în Păulești, a pus la cale o schemă incredibilă prin care fenta la vedere, chiar sub ochii autoprităților, persoanele în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Anca Deac le promitea un loc de muncă în străinătate persoanelor disperate, însă după ce oamenii au plătit câteva sute de lei firmelor de mediere controlate de aceasta, victimele nu au mai primit niciun semn, rămânând şi cu banii luaţi şi fără un loc de muncă.

Dădeau țepe în mijlocul Clujului

Unele dintre firmele deschise apoi radiate erau chiar în centrul Clujului! Aceasta a deschis în Cluj-Napoca mai multe firme prin intermediul cărora dă ţepe. Reporterii Gazeta de Cluj au relatat povestea unor oameni care spun că au fost înşelate de Anca Deac prin intermediul mai multor firme la care femeia este asociat şi administrator.

Este vorba despre Intact Secretary SRL şi Work Sure SRL cu sediul pe strada Regele Ferdinand nr. 6, firme de care Anca Deac se folosea pentru a câştiga un comision de aproximativ 600 de lei de la persoane care credeau că prin intermediul acestor firme îşi vor găsi un loc de muncă.

Deşi poliţia a deschis o ancheta şi Deac a fost amendată, aceasta și-a continuat afacerea, însă cu ajutorul unor noi firme, împreună cu vechii parteneri de afaceri.

Ce spun victimele

Mărturiile persoanelor înşelate de către cele două societăţi le cereau clienţilor în jur de 500 de lei, spuneau oamenii, cu diferite pretexte, ba pentru traducerea actelor, ba pentru transport. În realitate, contractele semnate erau de mediere şi nu garantau un loc de muncă, după cum explicau reprezentanţii firmelor. Apoi nu mai primeau niciun semn de la firmă, iar dacă cereau informaţii, erau amânaţi: ba că dosarul e la procesare, ba că nu au găsit jobul potrivit, scrie Ziar de Cluj.

”Am găsit anunţul de angajare pe OLX.ro în care era prezentat un loc de muncă în Austria la o fabrică de medicamente (ambalat şi ataşare etichete). În acel anunţ era prezentat faptul că munca se plăteşte cu 1.550 euro net, iar în funcţie de orele efectuate, se putea câştiga şi mai mult. (….) Pentru că nu am primit niciun semn din partea firmei, am încercat să-i contactez eu la numărul de mobil pe care am mai vorbit, însă nu mi s-a răspuns. Am încercat apoi pe fix unde mi s-a spus că nu a ajuns contractul de la angajator din Austria, de aceea nu am primit niciun semn. (…)Când mi-am dat seama că e o ţeapă am cerut banii înapoi, însă deşi am insistat, au refuzat să mi-i dea, negând şi faptul că ar fi o ţeapă. M-am resemnat într-un fel, însă modul în care ei gestionează situaţia e mult mai supărătoare decât banii pierduţi. Eu mi-am dat demisia de la job, mi-am făcut planuri, nu e normal ce se întâmplă”, a povestit una dintre victime pentru jurnaliștii de la Gazeta de Cluj.

Sătmăreanca, săltată azi

Țeparii şi-au început ”afacerile” de ani de zile şi s-au ascuns mereu în spatele unor contracte foarte bine puse la punct şi probabil au înşelat sute sau chiar mii de oameni cu promisiunea unui loc de muncă în străinătate, însă autorităţile nu au reuşit să oprească această metodă ingenioasă de a stoarce oamenii simpli de bani până astăzi, când sătmăreanca a fost săltată.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "ANCHETĂ. Schemă de fraierit sute de persoane. Planul incredibil al unei sătmărence"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Politie Judetean
VIDEOREPORTAJ. Zeci de persoane țepuite de o sătmăreancă. Săltată cu mascații

Închide