VIDEO. ANCHETE. Șase elevi riscă sancțiuni după bătaia de la liceul din Carei

Poliția Carei și Inspectoratul Județean Școlar desfășoară două anchete paralele în cazul bătăilor repetate dintre două eleve produse la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei, respectiv la un bar din imediata apropiere.

”Nu tolerăm astfel de situații, am mai spus-o. Cerem sancțiuni drastice. S-a făcut o comisie de cercetare la nivelul şcolii și urmează ca să se ia decizii de sancţionare, dacă va fi cazul. Eu sunt convins că este cazul, dar unitatea de învăţământ, comisia respectivă, va decide în final”, a declarat Călin Durla, inspector şcolar general al Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare.

În cadrul anchetei sunt vizați mai mulți elevi, printre care cele două tinere care s-au bătut, respectiv alți trei elevi care le-ar fi instigat. Interesant este faptul că a fost vizat și elevul care a filmat întreaga scenă.

Reporterii PresaSM au luat legătura cu directorul Colegiului Tehnic ”Iuliu Maniu” din Carei, Adrian Micovschi, care a precizat că s-au dispus măsuri urgente în acest caz. A fost demarată o anchetă internă și a fost sesizată Poliția Carei. Cu atât mai mult cu cât agresiunile s-au produs în afara orelor de curs, iar o parte chiar în afara școlii. Conducerea liceului a cerut Primăriei Carei chiar să retragă autorizația de funcționare a unor localuri din imediata apropiere, dar solicitarea ar fi fost refuzată din cauza vidului legislativ.

”Am demarat o anchetă internă și am sesizat poliția. Din datele pe care le deținem până acum agresiunea a început luni după-masă, după orele de curs, respectiv după ora 15.00, la un local de lângă liceu. Agresoarea L.T, din clasa a X-a, a lovit-o pe o elevă din clasa a IX-a, apoi a amenințat-o să nu spună la nimeni nimic. Apoi, marți dimineață, în jurul orei 07.00, înainte de orele de curs, a avut loc o nouă agresiune. Tot de către L.T. Iar victima nu a spus nimic, că a fost amenințată să nu spună nimic. Nici dirigintele nu știa nimic. Este păcat că o astfel de faptă, un incident izolat, afectează imaginea întregului liceu, cu rezultate foarte bune la olimpiadă”, a declarat Adrian Micovschi pentru PresaSM.

Imaginile au fost blurate din cauza conținutului cu impact emoțional.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. ANCHETE. Șase elevi riscă sancțiuni după bătaia de la liceul din Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre scandal
FOTO/VIDEO. Agresoarele ar fi fugit de acasă după scandalul de la liceul din Carei

Închide