Angajat al unei case de copii din Satu Mare, depistat pozitiv cu COVID19

FOTO: Arhivă

Reporterii PresaSM au intrat în posesia unei informații potrivit căreia angajatul Casei de tip familial Maria din municipiul Satu Mare a fost depistat pozitiv cu COVID19. Centrul se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Cert este faptul că bărbatul este asimptomatic și nu ar fi apucat să intre în tura de serviciu, fiind depistat în prealabil! Situația este cu atât mai complicată cu cât soția bărbatului este angajat tot la DGASPC Satu Mare și se presupune că ar fi avut contact cu o parte dintre angajații instituției.

Casa de tip familial Maria are o capacitate de 14 locuri, în acest moment fiind asistați 12 minori. Aceștia nu au fost testați, managerul general al DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, precizând – pentru PresaSM – că ”niciun angajat care nu a fost testat nu a intrat în ture, iar în acest moment niciun beneficiar (minor sau persoană cu handicap, n.red.) nu a fost depistat pozitiv”.

Întrebat despre soția bărbatului, care ocupă o funcție importantă în DGASPC, managerul general Dragoș a declarat că ”situația este sub control”, fără să mai dea alte detalii, fiind invocat secretul de serviciu.

Rămâne de văzut dacă vor mai apărea alte cazuri și dacă, bineînțeles, cei de la Direcția de Sănătate Publică le vor și declara.


Nota redacției: Chiar dacă nu mai suntem în stare de urgență, secretomania rămâne la cote înalte în instituțiile publice.  Așadar, ne este extrem de dificil să putem informa cât mai corect și mai complet. Cu toate acestea, din respect față de cititori, PresaSM va încerca să se folosească de toate mijloacele posibile pentru a informa cât mai corect opinia publică. 

1 Comment on "Angajat al unei case de copii din Satu Mare, depistat pozitiv cu COVID19"

  1. Angajator a repetat testul și acum e negativ
    Informativa mai corect și faceți o știre și de testele care azi te face pozitiv mâine negativ

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Numărul cazurilor se menține la 58

Închide