Angajatul unei firme de curierat rapid, înşelat la bani prin metoda “şmen”


Revin înșelăciunile prin metoda “șmen”. În județul vecin, un tânăr de la o firmă de curierat a pățit-o când a fost rugat să schimbe bancnote de 200 de lei în cupiură mai mică. 

Poliţiştii din Baia Mare fac cercetări într-un dosar penal, după ce  un tânăr de 31 de ani, angajat la o firmă de curierat, a precizat că a fost abordat de o persoană necunoscută, care i-a solicitat să-i schimbe câteva bancnote a câte 200 lei într-unele cu valoare mai mică. Apoi, persoana necunoscută i-a solicitat din nou să-i schimbe o altă sumă.

După ce persoana necunoscută a plecat, tânărul şi-a dat seama că îi lipsesc o parte din bani şi a sesizat poliţia.

Cum funcționează înșelăciunea prin metoda “șmen”

Înşelăciunea prin  metoda “şmen” presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecţi la diverse instituţii, magazine sau chiar pe stradă, abordând persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani. În momentul în care banii sunt predaţi, escrocul sustrage o parte şi îi ascunde, continuând să ţină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeaşi ca la început.

Care sunt recomandările polițiștilor

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.Fii primul care comentează! despre "Angajatul unei firme de curierat rapid, înşelat la bani prin metoda “şmen”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre înșelăciune, înșelătorie, Maramureș
FOTO. Incident în județul vecin. Femeie întoarsă din Italia, imobilizată de vecini

Închide