Anunț Florisal: noile tarife pentru colectarea separată a deșeurilor pe două fracții

Florisal aduce la cunoștință tuturor cetățenilor din municipiul Satu Mare, cât și persoanelor juridice și instituțiilor publice faptul că din data de 31.12.2019 a încetat prin expirarea duratei, contractul de delegare al serviciilor de salubrizare nr. 462/2005.

Începând cu 01.01.2020, autoritatea publică locală a atribuit, în conformitate cu prevederile legislative, către Societatea FLORISAL SA, prestarea serviciului de salubritate menajeră, în urma finalizării procedurilor de achiziție publică, prin încheierea unui nou contract de prestări servicii publice de salubrizare pentru o durată determinată, temporară.

Începând cu aceeași dată, conform prevederilor din contractul de prestări servicii publice de salubrizare în municipiul Satu Mare, aprobat prin HCL nr. 245 / 19.11.2019, persoanele fizice, persoanele juridice și instituțiile publice au obligația precolectării selective a deșeurilor municipale pe două fracții (umed – uscat), în recipienți de precolectare existenți.

Detalii privind graficele de colectare a celor două tipuri de deșeuri menajere precum si programele de colectare puteți găsi pe www.florisal.ro.

Conform celor de mai sus si prevederilor legislative, noile tarife pentru colectarea separată a deșeurilor pe două fracții sunt:

PERSOANE FIZICE

 1. Colectarea separată, transportul, deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă (deşeuri reciclabile) conform art. 17 alin. 1), lit. a) din Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor, pentru persoane fizice = 2,72 lei/pers/lună
 2. Colectarea, transportul, deşeuri destinate a fi eliminate prin depozitare (deşeuri menajere), pentru persoane fizice = 9,lei/pers/lună

PERSOANE JURIDICE ȘI INSTITUȚII PUBLICE

 1. Colectarea separată, transportul, deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă (deşeuri reciclabile) conform art. 17 alin. 1), lit. a) din Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor, pentru persoane juridice = 32  lei/mc;
 2. Colectarea, transportul, deşeuri destinate a fi eliminate prin depozitare (deşeuri menajere), pentru persoane juridice = 80  lei/mc.

Tarifele nu conțin TVA.5 Comments on "Anunț Florisal: noile tarife pentru colectarea separată a deșeurilor pe două fracții"

 1. Sa inteleg ca ne asteapta o crestere de tarif de peste 50% din 1 Ianuarie 2020? Anul trecut a mai fost o scumpire de peste 20%. In acest moment eu platesc 9.3 RON/persoana pe luna TVA inclus. Daca pretul va fi 14.18(2,72+9,2 + TVA) asa reiese.
  Mie asta imi miroase al dracului de tare a monopol si manipularea preturilor pe piata. Ce s-a intamplat ca in decurs de 1 an de zile s-au dublat preturile(la inceput de 2019 tariful era de cca 7,2 RON/persoana TVA inclus? Totusi ce pazeste primaria SM ca interesele cetatenilor nu, se pare?

  View Comment
 2. Si cine a mai fost MACAR inscris la licitatie?? Cind s-a licitat?? SEAP??? Cu amenda Florisalului ce ne-a fost bagat pe git de stimatii consilieri si anulat de inastanta , ce se aude.Parca s-a dispus RESTITUIREA?? ETC,etc…..

  View Comment
 3. Nu colecteaza astia nimic separat…degeaba scrie acolo “UMED”sau “USCAT”ca nimeni nu pune corect si oricum vin tigari si la resorteaza ei cand cauta in ele ba mai fac si mizerie…bonus cand vin sa le goleasca toate merg intr-un singur loc…asa ca degeaba noi colectam daca ei le aduna la gramada…aparent noi satmareni platim cea mai mare taxa pentru salubrizare din toata tara

  View Comment
 4. Morosan Gheorghe | ianuarie 15, 2020 at 10:20 |

  Această firmă își bate joc de cetățeni prin modul în care colectează deșeurile și prin mizeria care rămâne după mașinile. Mizeria căzută pe jos nu este adunată ci este lăsată acolo. Lichidul care se scurge din masinile firmei nu este curățat și rămâne pe jos. De miros să nu pomenim.

  View Comment
 5. Constantin Matei | ianuarie 15, 2020 at 17:10 |

  Avem un contract semnat si parafat !!! ce le da dreptul sa majoreze asa dupa bunul plac preturile ?????

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Florisal
VIDEO. Război între Florisal și Emil Boc! Primarul Clujului blochează un mega proiect imobiliar

Închide