Anunțul PNL: Ce se întâmplă cu amenzile, salariile demnitarilor și pensiile speciale

sursa: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că PNL se pregătește pentru adoptarea unei ordonanțe pentru corectarea unor măsuri din OUG 114. Printre prevderi se numără și plafonarea punctului de amendă, dar și înghețarea salariilor demnitarilor. 

Ordonanța ar urma să fie adoptată în cursul zilei de luni, iar premierul a precizat că va fi vorba fie de o ordonanță simplă, fie una de urgență, toate din cauza faptului că PSD a atacat la CCR legea care modifica OUG 114.

Printre măsurile cuprinse în noul act normativ se numără înghețarea pentru anul 2020, la nivelul anului 2019, a indemnizației demnitarilor; încetarea detașărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public; plafonarea punctului de amendă la 145 lei, fără a ține cont de creșterea salariului minim brut cu 7,2%; prorogarea termenului de intrare în vigoare a articolului 200 din Codul Administrativ privitor la pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

Toate aceste măsuri stau la baza construcției bugetare și ele trebuie adoptate cât mai rapid, pentru că altfel riscă să afecteze în mod negativ execuția bugetară. PSD a atacat la CCR această lege, au atacat pe fond doar prevederea privind cumulul pensiei cu salariul, dar prin atacul la CCR ei și-au asumat răspunderea politică să împiedice intrarea în vigoare a acestor prevederi. Ca și consecință, legea nu poate să se ducă la promulgare și nu poate să intre în vigoare. Toate aceste prevederi necesare, de bun simț, prin care se restrângem cheltuielile și să facem ordine în sistemul public”, a spus Ludovic Orban.

Premierul vrea adoptarea ordonanței în ședința programată pentru ora 16.

Fii primul care comentează! despre "Anunțul PNL: Ce se întâmplă cu amenzile, salariile demnitarilor și pensiile speciale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi, guvernul Orban
Vești proaste pentru șoferi. Amenzile cresc cu peste 50%. Care este motivul

Închide