Apaserv Satu Mare, indirect în #TeleormanLeaks. O afacere de milioane de euro

În cadrul investigaţiei publicate de jurnaliştii de la Rise Project – legate de conţinutul valizei cu documente Tel Drum – apare indirect și Apaserv Satu Mare. Și asta ”grație” firmei Interfrigo Logistics din Pitești. Societate care în 2013, în urma unei asocieri profitabile, a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Apaserv SA Satu Mare.

Ce spune Rise Project

Din câte se pare, Interfrigo Logistics din Pitești a fost fondată în 2009 de Daniel Neagoe și a fost preluată în 2010 de către Dan Barcaru (95%).

”Interfrigo a avut tranzacții de peste 77 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) cu Tel Drum. Banii s-a scurs către apendicele din Pitești prin subcontractarea unor lucrări publice adjudecate de Tel Drum. Au circulat și în sens invers, cu precădere în 2013, când Interfrigo a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Regia Publică de Apă din Satu Mare”, spun jurnaliștii de la Rise Project.

Contract cu multe zerouri

Asocierea SC Interfrigo Logistics SRL- SC Edas Exim SRL a câştigat contractul de execuţie al investiţiei „Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”. Valoarea contractului a fost de 15.201.593,47 lei, fără TVA.

Durata de execuţie a contractului semnat în 31.10.2013 a fost de 15 luni, fiind prelungit prin act adiţional. Potrivit unui raport de progres al proiectelor finanţate din fonduri UE la data de 17 ianuarie 2018, publicat de Apaserv Satu Mare SA și obținut de opiniedecarei.com, contractul a fost reziliat în 26 octombrie 2017.

În raportul se arată că restul de plată neplătit din contractul în valoare de 15.201.593,47 (fără TVA) este 1.008.955,75 lei (fără TVA). Adică asocierea SC Interfrigo Logistics SRL- SC Edas Exim SRL a încasat peste 14 milioane lei de la Apaserv Satu Mare.

Motivele rezilierii

Potrivit Apaserv, motivele rezilierii au fost:

1 – „Intarzierea majora nejustificata a Antreprenorului in executarea lucrarilor”;

2 – „Intentia Antreprenorului de a nu continua indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, respectiv neexecutarea integrala a testelor la terminarea lucrarilor, menite sa demonstreze functionalitatea corespunzatoare a statiilor de epurare, calitatea efluentului si incadrarea in costurile de operare garantate de Antreprenor prin oferta, in conditiile in care aceste costuri a fost unul dintre factorii de evaluare a ofertelor”.

Fii primul care comentează! despre "Apaserv Satu Mare, indirect în #TeleormanLeaks. O afacere de milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
Furt masiv de apă în cea mai bogată comună din județ! SUTE de branșamente ilegale

Închide