APIA primește din nou cererile de subvenție pe teren


„Începând din data de 6 aprilie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primește din nou cererile de subvenție pe teren, dar, din cauza pandemiei, acestea se pot depune doar online” – precizează deputatul sătmărean Magyar Lóránd, membrul comitetului pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Suspendarea depunerii cererilor a fost hotărâtă la mijlocul lunii martie, data limită de 6 aprilie, stabilită atunci, nu a fost prelungită, astfel, cererile sunt din nou primite de către agenție.

Cererile online pot prezenta dificultăți fermierilor, fapt pentru care se recomandă solicitarea ajutorului telefonic al consultanților APIA. Cererile se pot completa cu aplicația IPA, respectiv Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS), iar semnăturile se vor depune personal după trecerea pandemiei.

În conformitate cu ordonanța nr. 89 din data de 3 aprilie a Minestrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale există posibilitatea ca solicitarea adeverințelor eliberate de primărie să fie procesată de APIA. Pentru depunerea cererilor, fermierii pot solicita ajutorul telefonic al personalului APIA și tot așa, proprietarii de terenuri pot declara modificările survenite pe terenul lucrat.

După cum am aflat, în perioada 2-16 martie, în județul Satu Mare, aproximativ trei mii de persoane au solicitat subvenția pe teren, iar, ținând seama de datele anilor anteriori, se așteaptă la încă aproximativ 15 mii de noi cereri.

În procedura solicitării subvenției, toți cei implicați pot cere ajutor personalului primăriilor.

La fel ca și în cazul subvenției pe teren, și subvenția pe combustibil se poate solicita tot online.

 “Sper ca nimeni să nu întâmpine piedici în depunerea cererilor. Vă îndemn să nu vă fie teamă să cereți ajutor. Aceasta este o situație nouă pentru toată lumea”, a adăugat Magyar Lóránd.Fii primul care comentează! despre "APIA primește din nou cererile de subvenție pe teren"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Deputatul Magyar Lorand: ”Fermierii pot ieși din carantină. Ordonanța este permisivă”

Închide