Armata privată, prost plătită și cu armă la purtător. Mii de agenți de securitate în Satu Mare


Județul Satu Mare are o armată privată de agenți de securitate. Mai exact, sunt peste patru mii de fericiți purtători de uniformă. Sau salopetă, după caz. În timp ce Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare are doar 680 de angajați. Cu tot cu civili!

Șase agenți de securitate la un polițist

Practic, la fiecare al șaselea agent de securitate îi revine câte un polițist. Diferența dintre cele două locuri de muncă este dată atât de pregătire, cât și de salarizare. Dacă vrei să fii agent de pază nu trebuie să știi prea multă carte, dar nici să stai prea bine cu sănătatea. De exemplu, câțiva agenți de pază au făcut stop cardio-respirator la servici în județul Satu Mare. În schimb, ca să devii polițist mai trebuie să treci, totuși, câteva teste destul de serioase.

Mulți, dar slab pregătiți

Practic, cu cei peste 4.100 de agenți de pază poți să formezi lejer o armată. Slab pregătită, ce-i drept. Există agenți de pază fără nicio noțiune de drept sau vreo umbră de bun simț, cu toate că se spune că agenții de pază obțin o calificare în acest domeniu. Asadar, cine trece de câteva ori pe la școală, obține atestatul profesional ce-l va ajuta să devină agent de pază.

Legislația, un fleac

Nici vorbă de trei luni de cursuri intensive în care ar trebui să învețe legislație, cum să manevreze o armă și să acționeze în diferite situații. Luna trecută a fost prins un agent de pază beat la servici, dar cu armă de foc la purtător.

Dar se pare că este întotdeauna nevoie de o nenorocire pentru a se face ceva în acest domeniu!Fii primul care comentează! despre "Armata privată, prost plătită și cu armă la purtător. Mii de agenți de securitate în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Rutieră
VIDEO. Bătaie pe șoselele din Satu Mare. Un șofer lovește cu piciorul un pasager

Închide