Asimptomaticii și simptomaticii fără comorbidități, tratați la domiciliu


Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi seară, ordonanţa de urgenţă care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul coronavirus, care sunt asimptomatice, dar şi cele simptomatice fără comorbidităţi, vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii Executivului a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, titrează News.ro.

Starea de sănătate a pacienților va fi monitorizată de medicii de familie, iar pacienții vor fi monitorizați și de oamenii legii, care se vor asigura că aceștia rămân la domiciliu.

“O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Încă de săptămâna trecută, Nelu Tătaru a vorbit despre noua ordonanță, care va permite tratarea la domiciliu a pacienților.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a declarat joi Nelu Tătaru.Fii primul care comentează! despre "Asimptomaticii și simptomaticii fără comorbidități, tratați la domiciliu"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
COVID-19 Satu Mare: 36 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Închide