Asistentele ”fug” de la clinicile private la Spitalul Județean. Medicii acuză concurența neloială

Angajările masive și salariile foarte mari de la Spitalul Judeţean Satu Mare au lăsat clinicile și cabinetele private din județul Satu Mare fără personal. Mai ales, fără personal calificat! Reprezentanții mediului medical privat acuză statul de concurență neloială. ”Omorând” tocmai mediul privat, care asigură fondurile necesare. 

Un medic care reacționează public

Unul dintre medicii care au avut curajul să iasă public este dr. Călin Culcean, care acuză guvernanții de populism ieftin. Ironia sorții face ca tocmai mediul privat să profesionalizeze asistenții medicali, care mai apoi pleacă gata pregătiți la stat.

”Creșterea exponențială a salariilor personalului medical din spitale este una benefică, dar nu atunci când se produce o așa mare discrepanță față de posibilitățile din mediul privat. Salariile asistentelor din mediul privat sunt de 2-3 ori mai mici față de cele din spitale, fapt ce duce la o migrare a forței de muncă exact dinspre cei care susțin salariile angajaților publici. Aceste creșteri trebuiesc corelate cu cele din mediul privat și statul ar trebui să-și protejeze contribuabilii. Dar iarăși revenim la același populism și la aceeași indiferență crasă față de mediul privat cu care se pare că doresc guvernanții să ne obișnuiască. Plus că la noi în stomatologie nu există specializarea distinctă de asistentă de medicină dentară. Așadar, trebuie să o specializezi tu, să o educi medical și pe urmă să o vezi plecând înspre spitale sau străinătate. E frustrant!”, a precizat dr. Culcean pentru PresaSM.

dr. Călin Culcean

Angajări pe bandă rulantă la Spitalul Județean

Pentru a acoperi necesarul din schema de personal, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a scos la concurs, la finalul anului trecut, un număr de 49 de posturi de asistenți medicali, din cele 52 de posturi solicitare de conducerea Spitalului Județean. S-au înscris la concurs un număr de 175 de persoane.

Potrivit informațiilor obținute de PresaSM, salariile oscilează între 2.800 lei/net pentru un asistent debutant și 4.000 lei/net pentru un asistent cu vechime, la care se mai adaugă și diferitele sporuri, în funcție de secție.

4 Comments on "Asistentele ”fug” de la clinicile private la Spitalul Județean. Medicii acuză concurența neloială"

 1. Covrig Gelu | iunie 22, 2019 at 10:24 |

  Dar ce salariu ofera domnul Culcean ?1500 de lei?Oare de ce nu-si permite sa dea si domnia sa vreo 3000 de lei?Eu cred ca domnia sa face mai multa politica decat munca in cabinet !

  View Comment
 2. Simplu de rezolvat, medicii din mediul privat să nu-și umple doar lor buzunarele, să dea salarii și asistentelor.

  View Comment
 3. Rezolvarea este cresterea salariilor si în sectorul privat.Bineinteles că pleaca asistentele, unde primesc mai mare leafa.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre asistentă medicală, medici
FOTO/VIDEO. Coșmarul unui careian, încheiat printr-o intervenție chirurgicală în premieră

Închide