ATENTAT la viața a zeci de mii de oameni în zona Tășnadului. Nu există servicii medicale de urgență în plină zi

Fostul consilier local din orașul Tășnad și coordonator al Organizației Orășenești Pro România Tășnad, Adrian Farcău, a adus la cunoștință publică faptul că Unitatea de Primire Urgențe din Tășnad nu are gardă între ora 07.00 și 14.00.

Situația este cauzată de lipsa medicilor, care nu ar fi motivați financiar să efectueze aceste gărzi. Ca să nu mai vorbim despre numărul insuficient de medici. Problema a apărut în această săptămână și nu prea sunt semne că situația se va îmbunătăți prea curând.

Adrian Farcău a precizat că în acest interval, cei circa 30.000 de potențiali pacienți cu afecțiuni majore – locuitori din oraș și localitățile învecinate – vor fi duși la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare sau la Spitalul Municipal Carei. Concret, la zeci de kilometri distanță, scăzând astfel șansa de supraviețuire.

Situația este cu atât mai gravă cu cât se va deschide sezonul estival la Stațiunea balneo-climaterică din Tășnad, acolo unde lunar vin peste o sută de mii de turiști.

”Dimineața nu există medici la Unitatea de Primire Urgențe. Din această săptămână, de dimineață, de la 07.00, și până la ora 14.00 nu se fac gărzi. Toți pacienții cu afecțiuni majore sunt duși la Carei sau la Satu Mare. Și vorbim aici de circa 30.000 de oameni care locuiesc în zona Tășnadului. Situația este cunoscută de autorități și solicităm găsirea de urgență a unor măsuri. Nu se poate fără urgențe”, a precizat Adrian Farcău. 

Adrian Farcău a precizat că a decis să mediatizeze această problemă fiindcă Pro România vrea să își aducă o contribuție activă la viața comunității locale, prin semnalarea problemelor reale.Fii primul care comentează! despre "ATENTAT la viața a zeci de mii de oameni în zona Tășnadului. Nu există servicii medicale de urgență în plină zi"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Elicopterele SMURD ajung mai repede în Satu Mare. Bază în apropierea județului

Închide