ATENȚIE la prețul de la casă! Cum ajung sătmărenii să fie trași în piept

Prețuri diferite pe produse față de cele plătite la casă. Un sătmărean a postat imagini cu micii cumpărați de la un magazin. Deși pe ambalaj apare un preț, pe bonul de casă produsul costă mai mult. 

Atenție atunci când faceți cumpărături.Un sătmărean a postat pe pagina sa de socializare imagini cu bonul de casă și produsul cumpărat. Deși pe ambalaj apărea un preț, la casă a plătit mai mult. Și alți internauți au comentat că au pățit același lucru, cu produse diferite și la mai multe mari magazine din municipiul Satu Mare.

Legea îi protejează pe clienți. Cei care observă astfel de diferențe pot depune sesizare la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului. Amenzile în astfel de cazuri ajung până la 30.000 de lei, iar dacă agentul comercial recidivează, la 60.000 de lei. Potrivit legii, comerciantul este obligat să aplice prețul afișat în acel moment la raft.

Clientul poate plăti doar prețul de la raft, indiferent de ce anume scrie pe bonul de casă, iar magazinul este obligat să îi returneze diferența. Cele mai multe astfel de situații se rezolvă amiabil, spuneau la începutul anului trecut cei de la ANPC care esitmau că aproximativ 5% dintre plângerile depuse țineau de prețurile diferite la raft față de cele de pe bonurile de casă.

Pentru a evita astfel de situații, magazinele mari au instalat scannere de produse prin care se pot verifica în timp real eventualele schimbări de preț.1 Comment on "ATENȚIE la prețul de la casă! Cum ajung sătmărenii să fie trași în piept"

  1. nu e primul caz ,dar păcat cu dreptate în mână ti se vorbește urat

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Carrefour
PROGRAM SPECIAL de sărbători la mall-ul NEPI și la supermarket-urile din Satu Mare

Închide