Atenție, sătmăreni! Contractele cu unii furnizori de gaz ar putea ”umfla” serios facturile

Aşa zisele oferte pe care unii distribuitori le prezintă în primele luni se pot dovedi adevărate capcane. Astfel că, după perioada de graţie, costurile pot creşte şi de câteva ori peste cele pe care oamenii le plăteau iniţial.

Preţurile diferă mult în funcţie de zonă. În Satu Mare, de exemplu, factura de gaz pentru o casă, ajunge să fie şi de aproape şase ori mai mare decât în Piatra Neamţ, susțin cei de la observator.tv.

O discrepanţă pentru care există mai multe explicaţii: multe firme private nu includ în preţul afişat clienţilor costurile de transport şi de stocare a gazului. Asta poate însemna o factură cu surprize neplăcute.Preţul pe kilowat este de 0,118 şi un abonament de 15 bani pe zi. Atenţie, că la preţul acesta nu se adaugă şi tarifele de transport şi distribuţie.

Dacă concurența este deformată, clientul se poate trezi în situații în care prețul gazului poate fi crescut.

O astfel de situaţie a avut loc în urmă cu doar câteva zile în Ilfov. Aproape şase mii de familii s-au trezit cu facturile dublate la gaz după ce au schimbat furnizorul. ANRE spune că cearcetează acum acest caz pentru a vedea dacă societatea e de vină sau dacă oamenii au semnat fără să fie atenţi la clauze.

SURSA: observator.tv

Caz din municipiul Satu Mare: ”O familie a schimbat compania de gaz acum aproximativ un an și jumătate, furați de mirajul unor prețuri mai bune. Au stat lunile acestea cu 17,5 grade în casă, temperatura de bun-simt și le-a venit factura 800 lei. Au cerut din vecini facturi de la alt furnizor de gaze, și au făcut un calcul cu barem de calcul al acestora, reieșind că dacă rămâneau pe vechea firmă de gaze ar fi plătit cu 200 lei mai puțin”.1 Comment on "Atenție, sătmăreni! Contractele cu unii furnizori de gaz ar putea ”umfla” serios facturile"

  1. Parerea mea este ca ar fi bine sa cunoastem adevarul pana la capat: numele companiei.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre E.on Gaz
FOTO/VIDEO ALARMANT. Pericol de explozie în centrul Sătmarului. Acumulare de gaze într-un apartament

Închide