Atenție, șoferi! Peste 100 de polițiști vor fi pe drumurile sătmărene odată cu minivacanța de Sfânta Maria

De mâine, peste 100 de polițiști vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent în localitățile unde se vor organiza activități religioase cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului precum și ocazia organizării unor activități cultural artistice, din județul Satu Mare, în perioada 15 – 18 august a.c..

Astfel, în această perioadă, pe lângă dispozitivele de siguranță publică și poliție rutieră, vor acționa și polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale.

Pe durata acestor zile polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea infracționalității stradale și a accidentelor rutiere.

În plus, polițiștii vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violență.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare recomandă conducătorilor auto, pentru a preveni accidentele rutier să conducă fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase.

Să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

“În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Dată fiind experiența redusă, recomandăm conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!”, se arată într-un comunicat al IPJ Satu Mare.

Iar oamenii legii au recomandări și pentru pietoni

“Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă”, mai atenționează oamenii legii.

 Fii primul care comentează! despre "Atenție, șoferi! Peste 100 de polițiști vor fi pe drumurile sătmărene odată cu minivacanța de Sfânta Maria"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre filtru poliție
FOTOGALERIE. Controale ”la sânge” la transportatorii de persoane, în județul Satu Mare

Închide