FOTO. Au fost la pescuit pe Crasna, iar acum sunt cercetați penal

arhivă

Trei pescari sunt cercetați penal după ce au fost prinși la pescuit pe râul Crasna, cu lansetele, în timpul prohibiției. Jandarmii vor continua acțiunile pentru a se asigura că legile cu privire la protejarea faunei acvatice sunt respectate. 

Trei bărbați sunt cercetați penal după ce au fost prinși la pescuit în perioada prohibiției.

“La sfârşitul săptămânii trecute, efective din cadrul Detaşamentului de JandarmiCarei au organizat mai multe acţiuni pe linia prevenirii pescuitului ilegal pe râul Crasna. Cu această ocazie au surprins 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 46 de ani,care pescuiau cu ajutorul unor cu lansete, în perioada de prohibiție. În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de pescuit în perioada deprohibiţie, conform prevederilor O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura,” spun jandarmii sătmăreni.

Peştii capturaţi de către cei trei bărbaţi au fost eliberaţi în habitatul natural.

Dosarele au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuăriicercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Măsurile pentru protejarea faunei acvatice vor continua, mai spun jandarmii.

“Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare vor acţiona, şi înperioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura,” se mai arată în comunicatul IJJ Satu Mare.

Jandarmii mai reamintesc sătmărenilor și faptul că prohibiția la pește expiră abia pe 09.06.2019.

“Reamintim celor care au ca pasiune pescuitul sportiv că în perioada 11.04.2019 -09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuit. Nerespectarea acestor prevederi legale poate avea consecințe neplăcutematerializate în sancţiuni contravenţionale sau penale. Recomandăm pescarilor sportivi si profesionişti să ţină cont de faptul cărespectarea acestor reguli are efecte pe termen mediu şi lung, iar păstrarea mediuluinatural trebuie să constituie o regulă a fiecăruia; mediul înconjurător sănătos este un dreptde care avem nevoie şi pe care trebuie să-l apărăm permanent,” precizează sursa citată.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Au fost la pescuit pe Crasna, iar acum sunt cercetați penal"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Judetean de Jandarmi, jandarmi, pescuit, peste
FOTO/VIDEO. Demonstrații de forță ale jandarmilor în centrul Sătmarului

Închide