Au început negocierile dintre UDMR și PSD la Satu Mare. Ce vrea PSD


Liderii Organizației Județene Satu Mare a UDMR și cei ai Organizației Județene Satu Mare a PSD s-au așezat la masa negocierilor. UDMR-iștii sunt conduși de către președintele județean Pataki Csaba și președintele Organizației Municipale Satu Mare, Kereskenyi Gabor. Social-democrații sunt reprezentați de către președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca.

Cei de la PSD ar vrea funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean, viceprimar al municipiului Satu Mare sau prefect al județului Satu Mare.

Cel mai important nume vehiculat pentru vicepreședinte al Consiliului Județean este Gheorghe Marincaș, un apropiat al președintelui Fedorca. De pe această listă nu lipsește nici Ciprian Ardelean, fost consilier al premierului Victor Ponta. Cu toate că i s-a promis, la finalul anului trecut, o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean, se pare că social-democrații și-au cam schimbat calculele politice.

Pentru funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare situația e puțin mai complicată, din cauza luptelor interne din PSD. Este arhicunoscut faptul că fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Radu Roca, a adoptat o poziție extrem de amicală în raport cu UDMR în cadrul Consiliului Local Satu Mare, tocmai pentru a facilita negocierile. ”Opoziția” făcută de PSD în plenul Consiliului Local este aproape inexistentă. Motiv pentru care Radu Roca nu este foarte bine văzut în PSD de anumiți lideri. Astfel, a intrat în joc tânărul Adrian Micle, susținut de mai mulți lideri social-democrați.

Cel mai vehiculat nume pentru funcția de prefect, care nu intră neapărat pe masa negocierilor cu UDMR, este cel al lui Darius Filip, actualmente șef de serviciu în cadrul Administrației Județene a Finanțelor. Au mai fost împinse în față, de anumite grupuri din PSD, și persoane precum Ioan Țou. Dar, din câte se pare, Darius Filip este preferat datorită tinereței sale și a imaginii bune pe care o are, nefiind implicat în scandaluri.Fii primul care comentează! despre "Au început negocierile dintre UDMR și PSD la Satu Mare. Ce vrea PSD"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD, Satu Mare
Doi amorezi, la un pas de a da foc unui apartament municipiul în Satu Mare

Închide