Autoritățile din țara vecină anunță noi condiții de intrare în Ungaria

arhiva

 Călătorii care vin din ţări clasate în categoria „galbenă” sau „roşie” trebuie să plătească efectuarea de teste PCR și trebuie să rămână în carantină obligatorie la domiciliu timp de două săptămâni, titrează Digi24. România este în zona galbenă, ceea ce presupune că persoanele pot să părăsească domiciliul după primul test negativ, dar au în continuare obligația de a efectua și cel de-al doilea test PCR.

Sunt scutiţi de carantină călătorii care prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat negativ, realizate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria şi la un interval de minim 48 de ore între ele, precum şi cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni, a precizat medicul, titrează Digi24.

Cei care intră în țară vor fi examinați medical la graniță și vor primi o notificare pentru carantină obligatorie la domiciliu. Împreună cu această notificare vor primi și un card de culoare roșie pe care vor trebui să-l lipească pe ușa apartamentului lor.

Cei care nu vor să rămână în carantina de 14 zile trebuie să depună o solicitare în acest sens la administraţia locală, contra unui cost de 3000 de forinţi (8,5 euro), şi primesc o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru pentru testare. Deplasarea nu se poate face cu transportul public, iar purtarea măștii este obligatorie.

Persoanele care vin din ţări „galbene” pot părăsi carantina după primul test PCR negativ, dar tot au obligaţia de a face şi al doilea test. România face parte din zona galbenă, alături de Bulgaria, Serbia, dar și Marea Birtanie.

Cei care revin din ţări „roşii” trebuie să rămână în carantină acasă până la al doilea test PCR negativ, a precizat Cecilia Muller, epidemiologul-șef al Ungariei.

La mijlocul lunii în curs, autoritățile de la Budapesta au anunțat reintroducerea restricțiilor pentru cetățenii din România. Reprezentanții țării vecine au precizat atunci că restricțiile au fost impuse ca urmare a numărului mare de cazuri noi.

În ceea ce privește costurile testărilor, autoritățile din Budapesta au publicat și o listă a laboratoarelor autorizate să realizeze teste PCR, iar în multe dintre situații prețurile încep de la 30.000 de forinți, echivalentul a 490 RON, la cursul zilei (31.07.2020.)


2 Comments on "Autoritățile din țara vecină anunță noi condiții de intrare în Ungaria"

  1. Pentru a face test e novoie să părăsești domiciliul. Pentru transportatorii de mărfuri (TIR) aceleași măsuri? Cred că organizarea e la fel ca la noi. Adică la fel de absurd.

    View Comment
  2. Domnu jurnalist. Informați corect. Cei care tranzitează sau cei care merg la vreun aeroport și revin în România nu au nevoie de test.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Fotografie virală. Șuier îți arată cum se poartă corect masca de protecție

Închide