BARAJE de gunoaie pe râurile din județ. Sătmărenii aruncă orice (FOTOGALERIE)

Cursurile de apă din judeţul Satu Mare sunt poluate cu PET-uri, pungi din plastic şi deşeuri din construcţii. Oficialii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare susțin că degeaba au luat legătura cu primăriile din județ pentru a întreține cursurile de apă, căci nu se prea mișcă nimic.

igienizare

”Am făcut controale la primării, împreună cu Garda de Mediu și cu Instituția Prefectului. Încercăm să sensibilizăm oamenii. Lumea așteaptă multe de la noi, dar trebuie să știe că SGA nu este gunoierul cursurilor de apă. Noi avem alte atribuții. Dar, cu toate acestea, facem acțiuni repetate, în colaborare cu diferite instituții, precum Penitenciarul, pentru salubrizarea cursurilor de apă”, a spus directorul SGA Satu Mare, Vasile Andrieș. 

Reprezentanţii SGA Satu Mare susţin că cele mai poluate sunt “cursurile de apă care trec prin apropierea oraşelor sau a zonelor rurale, unde funcţionează bazele de producţie a unor firme”.

adrian Yamc

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au identificat depozite de deșeuri menajere pe malurile ori în apropierea cursurilor de apă. Mai exact, pe râul Someș și afluenți, în municipiul Satu Mare, localitatea Vetiş, localitatea Culciu Mare, localitatea Odoreu şi localitatea Medieşu Aurit.

igienizare01

De asemenea, au fost sesizate probleme pe Valea Rea în localitatea Bixad, pe Valea Satului în localitatea Racşa, pe râul Tur în orașul Negreşti Oaş şi pe canalul Crasna Veche în localitatea Ghilvaci.

somes

Depozitări de deşeuri din construcții au fost depistate pe râul Someș în municipiul Satu Mare, în localitatea Păuleşti, localitatea Odoreu, localitatea Someşeni, localitatea Medieşu Aurit, respectiv pe Valea Rea în localitatea Bixad.

 


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "BARAJE de gunoaie pe râurile din județ. Sătmărenii aruncă orice (FOTOGALERIE)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre poluare
Mobilizare RECORD! MII de persoane STRÂNG gunoaiele din județul Satu Mare (FOTOGALERIE)

Închide