BARONIADĂ! Satu Mare, în topul național la numărul de bugetari. Privatul, cocoșat de impozite

Județul Satu Mare este în TOP 10 în ceea ce privește numărul de bugetari la mia de locuitori! În tot acest timp, mediul privat este cocoșat de taxe și impozite, pentru a asigura menținerea acestui uriaș aparat bugetar, în care își fac loc – de cele mai multe ori – indivizi numiți pe criterii absolut politice sau de altă natură, nicidecum pe linie profesională.

La sfârșitul lunii aprilie 2019, la nivelul administrației publice locale erau înregistrate 271.315 posturi ocupate, în cadrul instituțiilor publice finanțate integral din bugetele locale, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), transmise la solicitarea HotNews.ro.

Bineînțeles, cei mai mulți angajați sunt în administrația publică centrală, în jur de 800.000, din care aproape 600.000 în instituțiile finanțate integral din bugetul de stat. Pe total, aparat de stat, avem circa 63 de bugetari la mia de locuitori, dacă luăm datele publice cele mai recente.

Topul județean cu cei mai mulți bugetari

1. Vâlcea – 19,2 la 1000 locuitori

2. Tulcea – 19

3. Sălaj – 19

4. Gorj – 18,6

5. Caraș – Severin – 18,4

6. Vaslui – 7,7

7. Hunedoara – 17,3

8. Alba – 17,2

9. Satu Mare – 17

4 Comments on "BARONIADĂ! Satu Mare, în topul național la numărul de bugetari. Privatul, cocoșat de impozite"

 1. Având în vedere birocrația să știți că și așa sunt supraîncărcați cu pusul și atașarea documentelor. Nu este atât de ușor pe cât pare. Nu sunt bugetar dar lucrez cu ei și nu i-am văzut frecând menta.

  View Comment
 2. pline sunt birourile de la primării cu chiulai care nici nu stiu ce rol au te trimite de la unul la altul dar el nu face nimic decât gura mare de il întrebi rolul lui acolo.eu cel putin 50% as lichida i as trimite la cules de prune.in negresti oaș si popa de la baptisti mare chiulau puturos bugetar.afara cu el ,sa meargă la sapa.putorile.

  View Comment
 3. dacă s ar privatizat o primărie as vrea sa vad cati angajați ar mai rămâne? nici 40% .

  View Comment
 4. puterile stau în primării la loc cald ce zice si popa de la baptisti

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ANAF, buget, bugetari
ANAF a restituit sătmărenilor 3,69 milioane lei. Demersurile vor continua, spun autoritățile

Închide