Bătăi, beții, scandaluri și ”amantlâcuri” la Consiliul Județean. Președintele Pataki este exasperat

Populate cu foarte mulți indivizi plantați din partide politice, care s-au remarcat prin lipirea de afișe în campaniile electorale, Consiliul Județean Satu Mare și instituțiile/serviciile subordonate stau pe un butoi cu pulbere. La Muzeul Județean există acuzații că se bea și se donează tablouri de patrimoniu, în Consiliul Județean se bat unii angajați, iar alții bat oameni pe stradă. Cert este faptul că președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, este la capătul răbdării.

Președintele Pataki recunoaște situația

Președintele Consiliulului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, recunoaște că situația este foarte tensionată între diferite grupuri de interese, dar le cere să persoanelor vizate să nu implice și instituția în luptele lor. Pataki Csaba a reacționat după ce directorul Muzeului Județean, Liviu Marta, a fost acuzat că s-a îmbătat în timpul programului și ar fi ”donat” un tablou de patrimoniu.

”Eu atâtea poveşti aud în fiecare instituţie de acest gen încât ar trebui să umblu ca titirezul între ele şi să văd ce se întâmplă. Zilnic primim sesizări şi le verificăm pe toate care ni se par normale”, a spus Pataki.

Scandal într-un birou. S-a bătut singur

Un angajat al Consiliului Județean a reușit performanța de a se bate singur. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de vineri, 15 februarie 2019. Un angajat de la ”Tehnic” obișnuiește să consume usturoi aproape zilnic, spre disperarea colegilor de birou. Aceștia s-au săturat de mirosul care se degajă din abdomenul ”consumatorului” și i-au cerut să nu mai mănânce usturoi înainte de a veni al servici.

Supărat la culme pentru această observație, ”consumatorul” a sărit să-și lovească unul dintre colegi, dar când și-a luat ”avânt”, a dat singur cu mâna de dulap, fracturându-și un deget. Angajați ai Consiliului Județean spun că individul obișnuia să își admonesteze și colegele, nefiind ”impresionat” că sunt femei. Cert este că s-a convocat Comisia de disciplină în acest caz, potrivit surselor PresaSM.

Bairam la Muzeul Județean?! 

Directorul Muzeului Județean Satu Mare, Liviu Marta, a fost acuzat de unii angajați plătiți de către Consiliul Județean Satu Mare că s-ar fi îmbătat în timpul programului de lucru și ar fi dat unei persoane străine un tablou de patrimoniu. Contactat de reporterii PresaSM, Liviu Marta a negat toate acuzațiile, precizând că totul nu ar fi decât o încercare de discreditare a sa, cu atât mai mult cu cât urmează un concurs pentru ocuparea funcției de manager al Muzeului Județean.

Un angajat a bătut o femeie pe stradă

Un alt angajat al Consiliului Județean a reușit să bată o femeie în plină stradă.  Totul s-a întâmplat în cursul anului trecut, pe strada Ion Galu, în zona Grădiniței 14 Mai din municipiul Satu Mare. Femeia susține că și-a parcat mașina în fața unei case, într-un mod care să permită accesul în curte, pentru a-și duce copilul de trei ani la grădiniță. Doar că, între timp, a ieșit din locuință un funcționar al Consiliului Județean, care i-a reproșat modul în care a parcat.

De aici, totul a degenerat în ceartă, iar funcționarul public i-ar fi aplicat femeii o lovitură la nivelul nasului. De față cu minorul, de trei ani! Femeia a suferit o fractură de piramidă nazală, cu deplasare. Victima a obținut un certificat medico-legal, în care scrie că are nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale.

Carnetul de partid, foarte important

Toate aceste tensiuni sunt girate și susținute de politic. Și asta pentru că mulți dintre angajați sunt ”plantați” în funcții de către partidele politice. Fără să aibă niciun fel de experiență anterioară, mulți lipitori de afișe s-au trezit funcționari publici sau angajați contractual. Când s-a schimbat partidul/partidele aflate la guvernare, s-a schimbat și ambiția acestor politruci.

Ne putem uita oriunde, de la Muzeul Județean, Aeroportul Satu Mare, Spitalul Județean, până la Centrul de Creație, Biblioteca Județeană sau Direcția pentru Protecția Copilului. Fapt recunoscut inclusiv de către președintele Consiliului Județean Satu Mare. 

Cât despre eficiența muncii…  Salariile au crescut, direct proporțional cu pauzele lungi. Respectiv, invers proporțional cu eficiența muncii depuse.


Nota redacției: Nu vrem să generalizăm, sunt și profesioniști în instituțiile enumerate mai sus. Dar o mare parte arde gazul de pomană și se ocupă doar cu intrigi, cumetrii și … Completați dumneavoastră. 

9 Comments on "Bătăi, beții, scandaluri și ”amantlâcuri” la Consiliul Județean. Președintele Pataki este exasperat"

 1. Da aveți dreptate, din nefericire! Este frumoasa moștenire lăsată de ȘTEF ADRIAN!!!

  View Comment
 2. As avea o parere buna despre astfel de sesizari daca ar fi complete( nume, nume si iar numele acestori scursuri ale orasului domnilor) altfel totul este o frectie la un picior de lemn…este exact ca si cum n-ati fi scris deloc

  View Comment
 3. Alena Ignatescu | februarie 19, 2019 at 11:25 |

  Felicitari pentru articol.Ma bucur ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume.Suntem cativa oameni valorosi,care ne zbatem in mediul privat,fara a avea macar sansa sa avem un loc de munca la nivelul pregatirii noastre,de renumeratie sa nici nu vorbim.In timp ce tot felul de secaturi pe criterii politice si protectie ajung intr-un post ”caldut” si suprarenumerat.

  View Comment
 4. Titlu:Amantlac la Aeroportul Satu Mare
  Rol principal:P…..alias Casanova de Maramures

  View Comment
 5. Hayderpashich Fatme | februarie 19, 2019 at 13:40 |

  Pacat ca toate acestea se intampla pe banii nostrii. Ar fi si mai interesant sa vedem de ce nu avem drumuri practicabile de exemplu spre dej . Poate exista o legatura intre cele doua. Poate trebuie facute plangeri penale pentru ce se intampla pe acolo si pentru punerea in pericol a participantilor la trafic

  View Comment
 6. Ciprian, precis nu ști câtă mârșăvie există în aceste instituții, dacă cei ce trimit aceste scrisori și- ar scrie numele, ar rămâne fără loc de munca! E tare greu să nu ai cu ce să îți crești copiii!

  View Comment
 7. Exemplele negative ar putea continua cu ilegalitățile comise la DGASPC de unii sefi servicii care desi nu vin la serviciu cu lunile sunt plătiți din banii publici ai noștri. .si se fac presiuni pentru a fii menținuți in functie desi nu merita..sunt pontati fara a fii prezenți la locul de munca.

  View Comment
 8. DC nu publicati toate comentariile

  View Comment
 9. Repetăm a mia oară: nu publicăm atacuri la persoane și acuzații fără suport. Nu suntem latrină publică! Scrie clar înainte să postați.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
S-au găsit vinovații! Cine răspunde pentru merele stricate și cornurile necomestibile

Închide