Bătaie de joc?! Autoritățile județene se fac că NU cunosc ”Hotelul Dacia”

Unele instituții din județul Satu Mare lasă impresia că sfidează orice demers civic. Și nu oricum, ci în comunicări oficiale. De exemplu, Asociația Pro Do Mo a solicitat în 19.10.2016 Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Satu Mare să comunice – în baza Legii 244 a liberului acces la informații de interes public – dacă pentru Hotelul Dacia există aviz pentru lucrările de renovare.

Cei de la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național nu au furnizat inițial niciun răspuns, motiv pentru care solicitanții s-au deplasat azi, 25.11.2016, la sediul Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, unde au primit un răspuns halucinant: ”Hotel Dacia nu are trecută o adresă și o localitate neștiind despre care imobil solicitați informații”, susțin cei de la Pro Do Mo, împreună cu cei de la USR.

”În data de 19.10.2016, împreună cu Asociația PRO_DO_MO, am înregistrat o cerere la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Satu Mare prin care solicitam să ne comunice dacă au emis aviz pentru lucrările de renovare care au fost efectuate la imobilul „hotel Dacia”, specificând adresele unde aștept răspunsul. Deoarece până azi, 25.11.2015, nu am primit niciun răspuns am sunat la secretariatul Direcției unde mi s-a spus că mi-au pregătit de mult documentele dar că nu am mers să le ridic. Am trecut peste această neînțelegere și am mers să ridic documentele. Răspunsul lor este următorul: „hotel Dacia” nu are trecută o adresă și o localitate neștiind despre care imobil solicitați informații”, susțin cei de la USR pe pagina de Facebook. Ce concluzie se poate desprinde de aici? În primul rând, nu s-a oferit niciun răspuns în termenul legal de 30 de zile, prevăzut în baza Legii 544! În al doilea rând, ditamai Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național se face că nu cunoaște unul dintre SIMBOLURILE municipiului Satu Mare.

Să fie sfidare sau hararnism?!1 Comment on "Bătaie de joc?! Autoritățile județene se fac că NU cunosc ”Hotelul Dacia”"

  1. Sigur că Drăgan nu știe de hotelul Dacia, nici cei de la direcția de cultură n-au auzit…nici gura nu le pute….că doar dacă ar fi auzit de hotelul Dacia s-ar fi opus cu toată puterea, așa cum le cere legea! ca hotelul să fie vândut și renovat în bătaie de joc!De hotelul Dacia nu știa nici Inspectoratul de construcții unde a fost director Drăgan, acest inspectorat dă și el avize și amendează pe cei ce nu le respectă. Deci clar, nici Direcția de cultură, nici inspectoratul de construcții nu știu unde e hotelul Dacia!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.