Bătaie de joc! Grevă neanunțată la Transurban, călători lăsați în frig!

În această dimineață a avut loc o grevă neanunțată la operatorul pubic de transport local Transurban. Pe cale de consecință, călătorii au rămas în stații, așteptând fără sens să vină vreun autobuz. Când oamenii au sunat la Transurban li s-a spus doar sec: ”Suntem în grevă”.

Ce spune conducerea Transurban Satu Mare:

”În data de 23.09.2019 o parte dintre angajații Transurban SA Satu Mare au intrat în grevă “spontană” de doua ore (intervalul orar 5-7) motivând faptul că sunt nemulțumiți de salariile existente. Societatea noastră a majorat salariile anual, în limita posibilităților financiare, astfel că salariile de încadrare ale angajaților au crescut începând cu anul 2016 după cum urmează: în 2016 creștere de 200 lei, în 2017 creștere de 300 lei, în 2018 creștere de 400 lei).

Menționăm că pentru anul 2019 s-a propus o creștere de 300 lei, pe care aceștia au refuzat-o. În ultimii trei ani salariul de încadrare al unui șofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1308 lei în 2016 la 2560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de munca în week-end (100%) și tichete de masă.

La momentul actual la nivelul societății noastre există un Contract Colectiv de Muncă valabil până în anul 2020, astfel că greva ”spontană” este ilegală. Greva este o iresponsabilitate față de publicul călător din Satu Mare, iar în acest caz nu ne rămâne decât să ne prezentăm scuzele față de aceștia”.

3 Comments on "Bătaie de joc! Grevă neanunțată la Transurban, călători lăsați în frig!"

 1. Ar trebui sa le fie rusine celor ce au dat aceste informații ! Vi se pare normal ca unui șofer ce dimineata se trezește la 4 , seara ajunge in jurul orei 1 acasa sa aibă un salar de 2560 lei brut ? Ia scade-ti fraților impozitele si toate taxele si vedeti cu cat ramane “in mana” . Si unde mai punem responsabilitatea pe care o are ?! Cat despre acel “refuz” de marire , nu stiu cum sa va explic dar ei au facut greva “spontana” pentru ca nu au primit mărirea care le-a fost promisa , nu pt ca ar fi refuzat-o !

  Daca ar stiiii satmareniiiii in ce mijloace de transport se urca,credeti-ma,ar prefera sa mearga pe jos !

  Care copiii si batrani intre orele 5-7?

  Pacat ca suntem influentati politic si am uitat sa traim in adevar !

  View Comment
 2. Toată lumea are dreptate. Dar cum s-a descurcat lumea care trebuia sa ajungă la servici? Nu s-a gândit nimeni…. Cei mai mulți au cumpărat abonamente cu o luna în urma. Sa nu spun ca taxiuri nu erau suficiente.

  View Comment
 3. Pentru primul anonim….
  Nu îți convine 2500 lei brut plus sporuri….du-te la Draxelmaiet pt 1200 lei net și lucrează alături de toți bronzatii

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Transurban
Șofer de la Transurban, gest de erou. A evitat un accident, salvat de pasageri

Închide