Bérpótlékot kérnek a koronavírusos pácienseket kezelőknek

FOTO: Arhivă

A Sanitas Szakszervezeti Szövetség 55-85 százalékos bérpótlékot kér azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak, akik Covid-19-es pácienseket kezelnek. A Sanitas vezetősége kedden találkozott Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel.

A találkozón részt vett Ludovic Orban miniszterelnök is. A bérpótlék járna az összes olyan alkalmazottnak, akik koronavírus-fertőzött betegekkel jönnek kapcsolatba: orvosok, asszisztensek, a mentőszolgálat tagjai, a közegészségügyi igazgatóságok munkatársai.

A szakszervezet ugyanakkor kérte, hogy hirdessenek országos szintű járványt. Követeléslistájukon szerepel továbbá a megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszerelés biztosítása és a munkaprogram csökkentése. Minden intézkedésnél figyelembe kell venni azt, hogy a személyzet órákon keresztül, rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben dolgozik – szögezi le a szakszervezet.A szakszervezeti vezetők követelték, hogy különítsenek el pénzt a 2500 lejes kockázati pótlékra vonatkozó, 2020/82-es törvény életbeültetésére. Kérték továbbá, hogy az egészségügyi dolgozóknak 2020-ra is biztosítsanak utazási csekket, emeljék a béreket a 2022-ben előirányzott szintre, és minden pótlékot a jelenlegi alapfizetéshez viszonyítsanak.Fii primul care comentează! despre "Bérpótlékot kérnek a koronavírusos pácienseket kezelőknek"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Teraszok: nem tartják be a szabályokat

Închide