Biztonságban kezdődik a tanév a szatmárnémeti iskolákban


Személyesen ellenőrizte Kereskényi Gábor polgármester a tanévnyitó előtt a szatmárnémeti tanitézményeket, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy mindenhol biztonságban és megfelelő körülmények között tanuljanak az óvodások és iskolások.

,,Személyesen ellenőriztem az elmúlt a napokban a tanintézményeket, hiszen mindannyiunk felelőssége, hogy a gyermekeink biztonságban tudják megkezdeni a tanévet. Biztosíthatok mindenkit, hogy a polgármesteri hivatal megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a járvány idején is zavartalanul működjön az oktatás. Fertőtlenítve lettek az osztálytermek és a közösségi terek is. Arra kérem a pedagógusokat és szülőket egyaránt, hogy figyeljenek oda az előírások betartására, hiszen csak felelősségteljes viselkedéssel tudunk átlépni ezen a mindannyiunk nehéz időszakon.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a polgármester a következő intézkedésekkel szavatolja a biztonságos tanévkezdést:

Minden intézmény számára biztosította a szükséges összeget a fertőtlenítéshez, a tanévkezdésre és a további időszakra is.
Azon épületek amelyekben szavazóhelyiségek lesznek berendezve, a légtér és felületek csírátlanítására alkalmas UV-lámpákat is kaptak.
Azon intézmények esetében, amelyeknek szükségük volt további helyiségekre, a polgármesteri hivatal biztosította ezek rendelkezésre állítását, így mindenhol be lehet tartani a távolságtartási előírásokat.
Azon intézmények számára, amelyek konténereket vásárolnának, hogy azokban is további osztálytermeket rendezzenek be, az önkormányzat szintén rendelkezésükre bocsátja a szükséges összeget.

Az online oktatás megkönnyítése és elősegítése érdekében az önkormányzat 661 darab táblagépet vásárolt a hátrányos helyzetű diákoknak, ugyanakkor biztosítja a tanításhoz szükséges online platformokat is.

,,Folyamatosan egyeztettünk az igazgatókkal és a megyei tanfelügyelőség képviselőivel. Köszönet a komoly szakmai munkáért, amelynek köszönhetően el tudjuk kezdeni a tanévet. Tudjuk, hogy nem egyszerű ez az időszak, de közös munkával minden nehézségen túl lehet lépni. A következőkben is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és amennyiben szükség van rá, a polgármesteri hivatal bármiben segít.” – mondta Kereskényi Gábor  polgármester.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ebben az évben 10 millió lejt költött a tanügyi intézmények korszerűsítésére.Fii primul care comentează! despre "Biztonságban kezdődik a tanév a szatmárnémeti iskolákban"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.