Blocuri și spații comericale, aproape de intersecția Burdea. Drumul Careiului, un nou pol pentru dezvoltare

Un nou bloc de locuințe, într-un complex care va include spații agrement și birouri se va construi aproape de intersecția Burdea. Zona este printre ultimele care nu au beneficiat de investiții în ultima perioadă. Vor dispărea astfel și ultimele dintre spațiile foste industriale de pe Drumul Careiului, porțiunea cuprinsă între cele două poduri.

Un proiect care prevede construcția unui complex de locuințe și spații comerciale a fost lansat în dezbatere publică. Firma “Saturn” își propune să realizeze o investiție care include un ansamblu de locuințe colective, spații comerciale, servicii și agrement pe terenul deținut la nr. 1-3 de pe Drumul Careiului, în apropiere de intersecția Burdea.

Este printre ultimele zone de pe Drumul Careiului, porțiunea cuprinsă între cele două poduri, care nu a beneficiat de investiții în ultima perioadă. Pe amplasament există structuri industriale, în stare de degradare, iar acestea ar urma să dispară, spun inițiatorii proiectului.

Regimul de înălțime pentru complexul de locuințe este de P+7-10, iar pentru spațiile comerciale este de P+1-2.  Proiectul prevede alei pietonale și realizarea parcărilor aferente zonelor de locuit și comerciale, a spațiilor verzi și a spațiilor de joacă.

Având în vedere faptul că noile construcții se învecinează cu zona digului, proiectul prevede asigurarea dreptului de servitute, lărgirea zonei carosabile pentru asigurarea intervențiilor.

Terenul este printre ultimele care nu a beneficiat de investiții în ultima perioadă, iar deschiderea Shopping City a contribuit la relansarea zonei Careiului.

Nu doar în apropiere de Burdea urmează să fie realizat un complex de locuințe. Un proiect similar se află în pregătire și la intersecția de la Crinul, chiar lângă mall-ul NEPI.

1 Comment on "Blocuri și spații comericale, aproape de intersecția Burdea. Drumul Careiului, un nou pol pentru dezvoltare"

  1. Satmarean | mai 15, 2019 at 18:31 |

    Iar betoane??? Parcuri sau amenajarea digului Someșului pe când??? Nu vom mai putea respira de atâtea betoane și poluare!! La asta nu se gândesc edilii?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.