Bővül a megyei ivóvízhálózata


Csütörtökön újabb két kivitelezési szerződést írtak alá a Szatmár megyei víz és csatornahálózat-fejlesztéseket célzó regionális terv keretében. A vízhálózat közel 11 kilométerrel bővül Szamosveresmart és Szamosborhíd településeken, valamint a szennyvízhálózat kivővítésére is sor kerül Szamoskrassó, Szamoslippót és Szamosborhíd településeken.

Új csatornarendszer épül Szamoskóródon, Nagykolcson és Kiskolcson, több mint 30 kilométeres szakaszon, ahol 20 szennyvízszivattyút is létesítenek. A második szerődés pedig Halmi, Lajosvölgy, Avasfelsőfalu, Nagytarna, Tarsolc és Turc települések új vízgyűjtő, vízkezelő, víztároló és szivattyúrendszereinek építését, bővítését és korszerűsítését foglalja magába.

„Az egyik legfontosabb kivitelezési szerződéscsomagot írták ma alá, amely az Avas régi problémáját is megoldja, hiszen a nyári szárazságban sokan nem jutnak tiszta vízhez a térségben. Amennyiben a közbeszerzési eljárás jó ütemben halad, egy fél éven belül alá tudjuk írni az összes kivitelezési szerződét, melynek több mint 200 millió euró az összértéke.” – mondta Pataki Csaba a Szatmár Megyei Tanács elnöke.1 Comment on "Bővül a megyei ivóvízhálózata"

  1. “Bővül a megye vízhálózata” vagy “Bővül a megyei vízhálózat”, ez a két helyes megfogalmazás. Önök ebből a kettőből csináltak egy helytelent.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
Proiect record Apaserv
Bővül az ivóvízhálózat

Închide