Buget Satu Mare 2020: Parcări supraetajate, pasaje supraterane și pod în reabilitare

Buget Satu Mare 2020. Primăria municipiului Satu Mare a publicat proiectul de buget. Autoritățile subliniază că documentul a fost întocmit fără a primi informațiile necesare cu privire la sumele defalcate din TVA. Câteva dintre proiectele importante pentru infrastructura rutieră vor intra în linie dreaptă, dacă ne uităm la alocările făcute în proiect. 

Primăria municipiului Satu Mare a publicat proiectul de buget pentru 2020. Potrivit anexelor, municipiul reședință de județ va avea un buget de 219.072.369, doar că autoritățile precizează că unele sume au fost estimate și asta pentru că nu au primit informații cu privire la sumele defalcate din TVA care trebuie să meargă către finanțarea unităților de învățământ și a cheltuielilor descentralizate, pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap și pentru finanțarea sănătății, printre altele.

Proiecte importante pentru infrastructura rutieră

Primăria a bugetat câteva dintre proiectele importante pentru infrastructură. Autoritățile locale vor aloca 161.000 pentru documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru reparații capitale la Podul Decebal.

Un alt proiect bugetat, dar cu 157.080 este și cel pentru modernizarea pistei de biciclete de pe Podul Golescu și construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul.

Intră în linie dreaptă și parcările supraetajate. Autoritățile au de gând să dea drumul realizării studiilor de fezabilitate pentru clădirile de pe străzile Kogălniceanu și Decebal.

Autoritățile au primit undă verde și pentru stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, așa că își propun ca proiectul să fie implementat în 2020.

Primăria speră să finalizeze în 2020 și expertiza tehnică pentru Modernizare pasaje pietonale care fac legătura între centru nou și digul de pe malul drept al râului Someș, pentru a începe reabilitarea.

Și tot la capitolul documentație, autorităților vor să facă pași pentru lărgirea bulevardului Lucian Blaga  între str.Dorobanților și str.Căprioarei.

Nu s-a renunțat nici la proiectul cu privire la realizarea unei pietonale între centrul nou al municipiului și zona Careiului.

În ceea ce privește intervențiile în cartiere, sunt pregătite noi amenajări de parcări, în Micro 17.

2 Comments on "Buget Satu Mare 2020: Parcări supraetajate, pasaje supraterane și pod în reabilitare"

  1. Trainiceanu | ianuarie 14, 2020 at 15:13 |

    Povesti, basme, snoave… de adormit prostimea!

    View Comment
  2. Din păcate povești SF!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. Incendiu la o fabrică din Satu Mare. Mobilizare masivă de forțe a pompierilor

Închide