Când ar putea începe construcția spitalului ultra-modern de la Satu Mare

Autoritățile județene lucrează încă la documentația necesară lansării anunțului de licitație. Dacă toate lucrurile merg conform planurilor, spune președintele Consiliului Județean, în primăvara lui 2020 se va pune și piatra de temelie pentru noul spital ultra-modern de la Satu Mare. 

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că în toamna acestui an speră să lanseze licitație pentru proiectarea și execuția noului spital din municipiul Satu Mare. Dacă lucrurile merg conform planurilor, atunci în primăvara anului viitor, autoritățile vor putea deja să pună piatra de temelie.

“În momentul de față suntem în faza de elaborare a studiului de fezabilitate și a documentelor pentru pregătirea licitației. Sperăm să facem licitația pentru proiectare și execuție prin octrombie-noiembrie, anul acesta, iar prin primăvară să avem executantul și să punem piatra de temelie”, a declarat Pataki Csaba.

Județul Satu Mare a obținut o finanțare de 11 milioane de euro pentru construirea unei noi clădiri, cu șase etaje, chiar în vecinătatea actualului spital, pe strada Prahovei. Contractul a fost semnat în toamna anului trecut și prevede ca dată de finalizare a noii construcții anul 2022.

Practic, autoritățile își doresc asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare, etc.) și mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul vechi în locația principală de pe strada Prahovei.

Noua clădire va fi prevăzută și cu un heliport. Autoritățile au subliniat că actualul heliport al Spitalului Județean are doar autoritzație temporară și reprezintă o soluție nesustenabilă pe termen lung.

Bugetul total aferent proiectului ROcHUs este 13.900.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite.

5 Comments on "Când ar putea începe construcția spitalului ultra-modern de la Satu Mare"

 1. In SM nu se face nimic, exceptie promisiuni si minciuni! Undei podul, iluminatul cu leduru, H Dacia, pasarela de la Mall, pistele de bici,…. Deci minciuni de 30 de ani!

  View Comment
 2. Era sa uit, le spune “minciuni ultra moderne”!

  View Comment
 3. Ce rost are dacă nu avem doctori numa pt autopsie și de luat bani dar sa garanteze de o operație nu-i cine

  View Comment
 4. De ce dați știri cu ce va fi peste 50 de ani?

  View Comment
 5. Așa TOMA, ai dreptate.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, Pataki Csaba, sănătate
FOTO. În plin scandal de molestare a unei minore, autoritățile se țin de delegații

Închide